Losos v ořechové krustě

Losos v ořechové krustě

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1107 kcal
Bílkoviny 77 g
Cukr 24 g
Tuky 76 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Lososa milujeme ve všech možných úpravách, ale podzimní kabátek z vlašských ořechů mu obzvlášť sluší...

Suroviny

vlašské ořechy 50 g
strouhanka 1 PL
citronová kůra 1 PL
najemno
olivový olej 0.5 PL
panenský
kopr 1 PL
najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý
losos 2 porce
vyšší, s kůží, à 100-150g
hořčice dijonská 1 ČL
citronová štáva 2 ČL
čerstvá
salát
z toho, co máme po ruce, k podávání (my použili směs salátových lístků, tenká kolečka citronu, červená cibule)

1 V robotu, chopperu či vhodném mi- xéru nasekejte nahrubo ořechy, přidejte strouhanku, citronovou kůru, olej a kopr. Zpracujte na hmotu podobnou drobence, která drží pohromadě. Podle chuti osolte a opepřete. Odložte.

2 Lososí porce položte kůží dolů na plech vyložený pečicím papírem. Vršky potřete hořčicí. Rozdělte na ně ořechovou směs a mírně ji přitiskněte. Přetáhněte potravinářskou fólií a dejte až na 2 hodiny chladit.

3 Troubu předehřejte na 175°C. Rybu pečte 15–20 minut, až půjde dělit vidličkou. Těsně před podáváním pokropte každou porci 1 lžičkou citronové šťávy. Podávejte s míchaným salátem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit