0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Losos v ořechové krustě

Losos v ořechové krustě
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Losos v ořechové krustě

4.1 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1114 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 25 g
Tuky 77 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lososa milujeme ve všech možných úpravách, ale podzimní kabátek z vlašských ořechů mu obzvlášť sluší...

Suroviny

vlašské ořechy 50 g
strouhanka 1 PL
citronová kůra 1 PL
najemno nastrouhaná
olivový olej panenský 0.5 PL
kopr 1 PL
najemno nasekaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
losos 2 porce
vyšší filet, s kůží, à 100-150 g
hořčice dijonská 2 ČL
citronová štáva 2 ČL
salát
z toho, co máme po ruce, k podávání – my použili směs salátových lístků, tenká kolečka citronu a červené cibule

1 V robotu, chopperu či vhodném mi- xéru nasekejte nahrubo ořechy, přidejte strouhanku, citronovou kůru, olej a kopr. Zpracujte na hmotu podobnou drobence, která drží pohromadě. Podle chuti osolte a opepřete. Odložte.

2 Lososí porce položte kůží dolů na plech vyložený pečicím papírem. Vršky potřete hořčicí. Rozdělte na ně ořechovou směs a mírně ji přitiskněte. Přetáhněte potravinářskou fólií a dejte až na 2 hodiny chladit.

3 Troubu předehřejte na 175°C. Rybu pečte 15–20 minut, až půjde dělit vidličkou. Těsně před podáváním pokropte každou porci 1 lžičkou citronové šťávy. Podávejte s míchaným salátem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/9

Obchod Apetit