Lososa milujeme ve všech možných úpravách, ale podzimní kabátek z vlašských ořechů mu obzvlášť sluší...
Suroviny
Postup
V robotu, chopperu či vhodném mi- xéru nasekejte nahrubo ořechy, přidejte strouhanku, citronovou kůru, olej a kopr. Zpracujte na hmotu podobnou drobence, která drží pohromadě. Podle chuti osolte a opepřete. Odložte.
Lososí porce položte kůží dolů na plech vyložený pečicím papírem. Vršky potřete hořčicí. Rozdělte na ně ořechovou směs a mírně ji přitiskněte. Přetáhněte potravinářskou fólií a dejte až na 2 hodiny chladit.
Troubu předehřejte na 175°C. Rybu pečte 15–20 minut, až půjde dělit vidličkou.
Těsně před podáváním pokropte každou porci 1 lžičkou citronové šťávy. Podávejte s míchaným salátem.