Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Losos v ořechové krustě
Losos v ořechové krustě
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Losos v ořechové krustě

3.9/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1114 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 25 g
Tuky 77 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lososa milujeme ve všech možných úpravách, ale podzimní kabátek z vlašských ořechů mu obzvlášť sluší...

Suroviny

strouhanka 1 PL
najemno nastrouhaná
olivový olej panenský ½ PL
kopr 1 PL
najemno nasekaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
losos 2 porce
vyšší filet, s kůží, à 100-150 g
hořčice dijonská 2 ČL
salát
z toho, co máme po ruce, k podávání – my použili směs salátových lístků, tenká kolečka citronu a červené cibule

Postup

1

V robotu, chopperu či vhodném mi- xéru nasekejte nahrubo ořechy, přidejte strouhanku, citronovou kůru, olej a kopr. Zpracujte na hmotu podobnou drobence, která drží pohromadě. Podle chuti osolte a opepřete. Odložte.

2

Lososí porce položte kůží dolů na plech vyložený pečicím papírem. Vršky potřete hořčicí. Rozdělte na ně ořechovou směs a mírně ji přitiskněte. Přetáhněte potravinářskou fólií a dejte až na 2 hodiny chladit.

3

Troubu předehřejte na 175°C. Rybu pečte 15–20 minut, až půjde dělit vidličkou.

4

Těsně před podáváním pokropte každou porci 1 lžičkou citronové šťávy. Podávejte s míchaným salátem. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/9

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč