Suroviny
Postup
Cibuli nakrájíme na kostičky a do sklovata opečeme na oleji. Přidáme nadrobno nasekaný česnek a zázvor a opékáme ještě minutu.
Přidáme mletý koriandr, římský kmín a podrcené čili papričky a smažíme ještě minutu.
Přidáme mletou papriku a krátce prohřejeme.
Přidáme konzervovaná rajčata, nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, podlejeme trochou vody, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme zhruba 5 minut, aby zelenina mírně změkla.
Přidáme dostatečné množství vody a vsypeme gulgur. Za občasného míchání vše společně dusíme, dokud není bulgur měkký (zhruba 20 minut). V případě potřeby přilejeme horkou vodu. Na konci vaření by se měla všechna tekutina vsáknout (případně odpařit). Zelenina by měla zůstat mírně křupavá.
Hotový pokrm dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou, posypeme čerstvým koriandrem.
Foto: Pixabay.com