Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní bulgur se zeleninou

Pikantní bulgur se zeleninou

Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 30
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1839 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 331 g
Tuky 26 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

střední kusy
zázvor (čerstvý)
čerstvý
koriandr čerstvý 2
mletý
římský kmín 1 PL
mletý
červená sušená
plechovka
menší
nebo jedna červená a jedna žlutá
bulgur 200 g
sůl
pepř
olivový olej
koriandr čerstvý
zelený na posypání

Postup

1

Cibuli nakrájíme na kostičky a do sklovata opečeme na oleji. Přidáme nadrobno nasekaný česnek a zázvor a opékáme ještě minutu.

2

Přidáme mletý koriandr, římský kmín a podrcené čili papričky a smažíme ještě minutu.

3

Přidáme mletou papriku a krátce prohřejeme.

4

Přidáme konzervovaná rajčata, nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, podlejeme trochou vody, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme zhruba 5 minut, aby zelenina mírně změkla.

5

Přidáme dostatečné množství vody a vsypeme gulgur. Za občasného míchání vše společně dusíme, dokud není bulgur měkký (zhruba 20 minut). V případě potřeby přilejeme horkou vodu. Na konci vaření by se měla všechna tekutina vsáknout (případně odpařit). Zelenina by měla zůstat mírně křupavá.

6

Hotový pokrm dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou, posypeme čerstvým koriandrem.

Foto: Pixabay.com