Česká klasika říznutá prvky italské kuchyně…
Suroviny
1 Předehřejte troubu na 180 ºC. Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Do vroucí vody vložte uzené maso a po 10 minutách dýni, kterou jste předem zbavili semínek a nakrájeli na větší kousky (dýni občas zkontrolujte, protože se může rychle rozvařit). Vařte dalších 10 minut a poté maso a dýni vyjměte a do stejné vody dejte vařit těstoviny. Čerstvé nechte vařit 5–7 minut; pokud používáte sušené fleky, řiďte se návodem na obalu. Jakmile jsou těstoviny hotové, slijte je a properte ve studené vodě. Přidejte lžíci olivového oleje.
2 Ve větší míse šťouchadlem na brambory rozmačkejte vařenou dýni. Uzené maso nakrájejte na malé kostičky.
3 Ricottu rozmíchejte s vajíčky a směs vlijte do rozmačkané dýně. Osolte a opepřete. Přidejte uzené maso a těstoviny a vše pořádně promíchejte. Dochuťte muškátovým oříškem.
4 Aby piniová semínka měla výraznější chuť, opražte je nasucho na teflonové pánvi a přidejte do těstovin.
5 Směs vlijte do vymazané zapékací mísy. Nechte zapéct 30 minut. Poté posypte strouhaným parmazánem smíchaným se strouhankou a pečte dalších 5 minut.