0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šunkofleky tak trochu po italsku

Šunkofleky tak trochu po italsku

4.3 / 5. Počet hodnocení: 30
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3993 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 472 g
Tuky 144 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Česká klasika říznutá prvky italské kuchyně…

Suroviny

široké nudle a fleky 500 g
dýně ½ ks
menší
olivový olej 1 PL
vejce 5 ks
ricotta 200 g
nebo 200 ml mléka
piniové oříšky 1 hrst
nebo slunečnicová semínka
parmazán 100 g
lze vynechat
strouhanka 4 PL
sůl
pepř
muškátový oříšek
na dochucení

1 Předehřejte troubu na 180 ºC. Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Do vroucí vody vložte uzené maso a po 10 minutách dýni, kterou jste předem zbavili semínek a nakrájeli na větší kousky (dýni občas zkontrolujte, protože se může rychle rozvařit). Vařte dalších 10 minut a poté maso a dýni vyjměte a do stejné vody dejte vařit těstoviny. Čerstvé nechte vařit 5–7 minut; pokud používáte sušené fleky, řiďte se návodem na obalu. Jakmile jsou těstoviny hotové, slijte je a properte ve studené vodě. Přidejte lžíci olivového oleje.

2 Ve větší míse šťouchadlem na brambory rozmačkejte vařenou dýni. Uzené maso nakrájejte na malé kostičky.

3 Ricottu rozmíchejte s vajíčky a směs vlijte do rozmačkané dýně. Osolte a opepřete. Přidejte uzené maso a těstoviny a vše pořádně promíchejte. Dochuťte muškátovým oříškem.

4 Aby piniová semínka měla výraznější chuť, opražte je nasucho na teflonové pánvi a přidejte do těstovin.

5 Směs vlijte do vymazané zapékací mísy. Nechte zapéct 30 minut. Poté posypte strouhaným parmazánem smíchaným se strouhankou a pečte dalších 5 minut.

Recept je převzatý z knihy Hravá kuchařka, autorka Ilona Chovancová.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč