0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapékané těstoviny po florentsku

Zapékané těstoviny po florentsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapékané těstoviny po florentsku

4.6 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1926 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 188 g
Tuky 86 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Blesková dobrota speciálně pro ty, kdo dávají přednost vegetariánské stravě

Suroviny

těstoviny 300 g
krátké, např. penne
olivový olej 1 PL
žampiony 500 g
drobné, větší kusy rozpůlené nebo rozčtvrtěné
česnek 2 stroužky
nasekaná
italská sýrová omáčka 300 g
hotová
50 g
vegetariánsky sýr typu parmazán
sůl
pepř

1 Těstoviny vařte deset minut, sceďte a vraťte do hrnce. Zatím rozpalte gril na střední stupeň. Na pánvi zahřejte olej, přisypte houby a pět minut opékejte, dokud nezačnou zlátnout. Stáhněte plamen, přidejte česnek a minutu prohřívejte, aby změkl. Dochuťte a přemístěte do velké mělké zapékací nádoby.

2 Sýrovou omáčku a polovinu sýra přidejte k těstovinám a nechte na sporáku pár minut prohřát. Podle potřeby dochuťte, pak těstoviny rozprostřete na houby. Posypte zbylým sýrem a zhruba pět minut zapékejte pod grilem.

Sýrová omáčka: Snadno si ji připravíte i podomácku: rozmrazte dvě pořádné hrsti mraženého špenátu, osušte, posekejte a smíchejte se čtvrtkilogramovým kelímkem mascarpone a hrstí jemně nastrouhaného parmazánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit