Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapékané těstoviny po florentsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1926 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 188 g
Tuky 86 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Blesková dobrota speciálně pro ty, kdo dávají přednost vegetariánské stravě

Suroviny

těstoviny 300 g
krátké, např. penne
olivový olej 1 PL
drobné, větší kusy rozpůlené nebo rozčtvrtěné
česnek 2 stroužky
nasekaná
italská sýrová omáčka 300 g
hotová
50 g
vegetariánsky sýr typu parmazán
sůl
pepř

Postup

1

Těstoviny vařte deset minut, sceďte a vraťte do hrnce. Zatím rozpalte gril na střední stupeň. Na pánvi zahřejte olej, přisypte houby a pět minut opékejte, dokud nezačnou zlátnout. Stáhněte plamen, přidejte česnek a minutu prohřívejte, aby změkl. Dochuťte a přemístěte do velké mělké zapékací nádoby.

2

Sýrovou omáčku a polovinu sýra přidejte k těstovinám a nechte na sporáku pár minut prohřát. Podle potřeby dochuťte, pak těstoviny rozprostřete na houby. Posypte zbylým sýrem a zhruba pět minut zapékejte pod grilem.

Sýrová omáčka: Snadno si ji připravíte i podomácku: rozmrazte dvě pořádné hrsti mraženého špenátu, osušte, posekejte a smíchejte se čtvrtkilogramovým kelímkem mascarpone a hrstí jemně nastrouhaného parmazánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

17.11.2007 09:03
Recept se nachází v č. 5/07

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...