0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Celozrnné špagety s rajčátky, citronem a petrželkou

Celozrnné špagety s rajčátky, citronem a petrželkou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1393 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 167 g
Tuky 42 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept je nejlepší prázdninová volba; využijete v něm dokonale vyzrálá rajčata a máte navařeno za pár minut, takže můžete co nejdřív vyrazit k vodě.

Suroviny

špagety (těstoviny) 450 g
celozrnné nebo pohankové (můžete použít i obyčejné nebo linguine)
sůl
olivový olej 2 PL
česnek 4 stroužky
2–4 stroužky podle velikosti a chuti, nakrájené nadrobno
rajče 400 g
na větvičce, podle velikosti rozpůlených nebo nakrájených na čtvrtky
petrželka 2 hrsti
nakrájené nahrubo
bazalka 2 hrsti
natrhané nahrubo
citron 1.5 ks
najemno nastrouhaná kůra a šťáva (podle chuti) + další k podávání (nemusí být)
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý
olivový olej panenský
k podávání

Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě al dente podle návodu na obalu (asi 8 minut), sceďte (uchovejte 40 ml tekutiny). Mezitím opečte na oleji česnek skoro dozlatova (pozor, nespalte ho!).

2 Scezené špagety a uschovanou tekutinu vraťte do hrnce. Přidejte opečený česnek a ostatní přísady, podle chuti osolte a opepřete, promíchejte a ihned podávejte, pokropené panenským olivovým olejem. Podle chuti můžete přidat i citron na pokapání.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit