Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s uzeným lososem a rukolou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1594 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 151 g
Tuky 61 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co byste řekli na italsko-skandinávskou fúzi? Na první pohled možná trochu nesourodá dvojice, ale v tomto těstovinovém salátu funguje naprosto na jedničku!

Suroviny

těstoviny 230 g
mušličky (conchiglie)
sůl
mražený hrášek 120 g
křen 2 PL
smetanový
kopr 1 hrst
nasekaný + na ozdobení
plátky (nebo gravlax)
rukola 1 hrst

Postup

1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve velkém množství vroucí osolené vody, na poslední minutu přihoďte hrášek. Vodu z těstovin slijte, pár lžic uchovejte. Těstoviny i hrášek propláchněte studenou vodou, aby se zastavil var.

2

Sýr rozmíchejte se smetanovým křenem, citronovou šťávou a trochou horké vody z těstovin, aby vznikl dresink. Promíchejte s těstovinami, hráškem a koprem. Rozdělte na talíře a doplňte plátky lososa, snítkami kopru a rukolou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...