Polévka s těstovinami a jarními listy

Polévka s těstovinami a jarními listy

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 861 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 95 g
Tuky 36 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do polévky dejte mladé lístky podle vlastního výběru. Může to být i šťovík nebo mladé kopřivy, baby špenát či jakékoli jiné pevnější listy vhodné k vaření. 

Suroviny

olivový olej 2 PL
jarní cibulka 1 svazek
nasekaný
česnek 1 stroužek
drcený
vývar zeleninový 600 ml
tortelliny 1 bal
vegetariánské, cca 250 g, my použili špenát a ricotta
salát 100 g
mladé lístky – odštípnuté stonky, listy nahrubo (my použili mangold, zelí pak čoi, mladé řepné lístky)
citron 0.5 ks
šťáva vymačkaná
parmazán
strouhaný, k podávání

1 V hrnci na oleji opékejte zvolna na malém plameni jarní cibulku a česnek 3–5 minut. Zalijte výva- rem a vařte 5 minut.

2 Přidejte tortellini, a po pár minutách mladé lístky. Jakmile jsou tortellini uvařené, vmíchejte citronovou šťávu. Podávejte se strouhaným parmazánem. 

TIPY NA NÁKUP 

  • Do polévky můžete dát jakékoli chlazené plněné těstoviny. Týká se to tvarů (ravioli, fagottini či cappelletti) i náplní. Když budou s masem, nevadí, ale polévka už samozřejmě nebude vegetariánská.
     
  • Z bezmasých je špenátová náplň s ricottou nejběžnější – mají je téměř všude. Tesco má ve své řadě Finest Cherry tomato & buffalo milk mozzarella ravioli. Jiné však koupíte jen v obchodech s italskými potravinami. Zkuste Winemarket (www.winemarket.cz) nebo některé z obchodů kombinovaných s bistrem La Bottega (www.labottega.cz). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4

Obchod Apetit