Do polévky dejte mladé lístky podle vlastního výběru. Může to být i šťovík nebo mladé kopřivy, baby špenát či jakékoli jiné pevnější listy vhodné k vaření.
Suroviny
olivový olej
2
PL
jarní cibulka
1
svazek
nasekaný
česnek
1
stroužek
drcený
vývar zeleninový
600
ml
torteliny
1
bal
vegetariánské, cca 250 g, my použili špenát a ricotta
salát
100
g
mladé lístky – odštípnuté stonky, listy nahrubo (my použili mangold, zelí pak čoi, mladé řepné lístky)
citron
0.5
ks
šťáva vymačkaná
parmazán
strouhaný, k podávání
1 V hrnci na oleji opékejte zvolna na malém plameni jarní cibulku a česnek 3–5 minut. Zalijte výva- rem a vařte 5 minut.
2 Přidejte tortellini, a po pár minutách mladé lístky. Jakmile jsou tortellini uvařené, vmíchejte citronovou šťávu. Podávejte se strouhaným parmazánem.
TIPY NA NÁKUP
- Do polévky můžete dát jakékoli chlazené plněné těstoviny. Týká se to tvarů (ravioli, fagottini či cappelletti) i náplní. Když budou s masem, nevadí, ale polévka už samozřejmě nebude vegetariánská.
- Z bezmasých je špenátová náplň s ricottou nejběžnější – mají je téměř všude. Tesco má ve své řadě Finest Cherry tomato & buffalo milk mozzarella ravioli. Jiné však koupíte jen v obchodech s italskými potravinami. Zkuste Winemarket (www.winemarket.cz) nebo některé z obchodů kombinovaných s bistrem La Bottega (www.labottega.cz).