Do polévky dejte mladé lístky podle vlastního výběru. Může to být i šťovík nebo mladé kopřivy, baby špenát či jakékoli jiné pevnější listy vhodné k vaření.
Suroviny
olivový olej
2
PL
jarní cibulka
1
svazek
nasekaný
česnek
1
stroužek
drcený
vývar zeleninový
600
ml
tortelliny
1
bal
vegetariánské, cca 250 g, my použili špenát a ricotta
salát
100
g
mladé lístky – odštípnuté stonky, listy nahrubo (my použili mangold, zelí pak čoi, mladé řepné lístky)
citron
½
ks
šťáva vymačkaná
strouhaný, k podávání
Postup
1
V hrnci na oleji opékejte zvolna na malém plameni jarní cibulku a česnek 3–5 minut. Zalijte výva- rem a vařte 5 minut.
2
Z bezmasých je špenátová náplň s ricottou nejběžnější – mají je téměř všude. Tesco má ve své řadě Finest Cherry tomato & buffalo milk mozzarella ravioli. Jiné však koupíte jen v obchodech s italskými potravinami. Zkuste Winemarket (www.winemarket.cz) nebo některé z obchodů kombinovaných s bistrem La Bottega (www.labottega.cz).
Přidejte tortellini, a po pár minutách mladé lístky. Jakmile jsou tortellini uvařené, vmíchejte citronovou šťávu. Podávejte se strouhaným parmazánem.
TIPY NA NÁKUP
Do polévky můžete dát jakékoli chlazené plněné těstoviny. Týká se to tvarů (ravioli, fagottini či cappelletti) i náplní. Když budou s masem, nevadí, ale polévka už samozřejmě nebude vegetariánská.Z bezmasých je špenátová náplň s ricottou nejběžnější – mají je téměř všude. Tesco má ve své řadě Finest Cherry tomato & buffalo milk mozzarella ravioli. Jiné však koupíte jen v obchodech s italskými potravinami. Zkuste Winemarket (www.winemarket.cz) nebo některé z obchodů kombinovaných s bistrem La Bottega (www.labottega.cz).