Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka s těstovinami a jarními listy

Polévka s těstovinami a jarními listy

3.8/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 861 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 95 g
Tuky 36 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do polévky dejte mladé lístky podle vlastního výběru. Může to být i šťovík nebo mladé kopřivy, baby špenát či jakékoli jiné pevnější listy vhodné k vaření. 

Související recepty

Suroviny

olivový olej 2 PL
jarní cibulka 1 svazek
nasekaný
česnek 1 stroužek
drcený
vývar zeleninový 600 ml
tortelliny 1 bal
vegetariánské, cca 250 g, my použili špenát a ricotta
salát 100 g
mladé lístky – odštípnuté stonky, listy nahrubo (my použili mangold, zelí pak čoi, mladé řepné lístky)
citron ½ ks
šťáva vymačkaná
strouhaný, k podávání

Postup

1

V hrnci na oleji opékejte zvolna na malém plameni jarní cibulku a česnek 3–5 minut. Zalijte výva- rem a vařte 5 minut.

2

Přidejte tortellini, a po pár minutách mladé lístky. Jakmile jsou tortellini uvařené, vmíchejte citronovou šťávu. Podávejte se strouhaným parmazánem.

TIPY NA NÁKUP

Do polévky můžete dát jakékoli chlazené plněné těstoviny. Týká se to tvarů (ravioli, fagottini či cappelletti) i náplní. Když budou s masem, nevadí, ale polévka už samozřejmě nebude vegetariánská.
Z bezmasých je špenátová náplň s ricottou nejběžnější – mají je téměř všude. Tesco má ve své řadě Finest Cherry tomato & buffalo milk mozzarella ravioli. Jiné však koupíte jen v obchodech s italskými potravinami. Zkuste Winemarket (www.winemarket.cz) nebo některé z obchodů kombinovaných s bistrem La Bottega (www.labottega.cz).

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4