
Rajčatová polévka s plněnými těstovinami
Do hodiny
Velmi snadné
Přesvědčíme vás, že polévka s těstovinami nerovná se pouze nudlovka, do polévek můžete hodit klidně tortellini nebo ravioly. Využít do nich můžete i pár kupovaných plněných těstovin, které vám zbyly od oběda. Polévka bude hned vydatnější a zastane hravě hlavní chod.
Polévky jsou grunt, říkaly naše babičky. Pravda je ale taková, že jen málokdo je dnes jí před hlavním jídlem. Hlavní jídlo nám totiž bohatě stačí, navíc na polévku často není čas. Místo toho preferujeme polévky, které nás zasytí a můžeme si je dát jako hlavní chod.
Mezi takové patří ty, které jsou husté, krémové nebo obsahují vložku v podobě těstovin. Ideálně plněných sýrem, masem nebo zeleninou, ale skvěle fungují také třeba celestýnské nudle. Taková polévka hned může sloužit jako hřejivá večeře, obzvlášť vhod přijde v mrazivních zimních měsících.
Mnoho lidí stále nemá jasno, jaký je rozdíl mezi tortellinami a raviolami. Hlavní odlišnost spočívá v samotném tvaru.
Nemáte po ruce masový vývar? Nevadí, skvěle ho zastane ten zeleninový. Udělejte ho rovnou celý hrnec a zamrazte na příště. Naučíme vás, jak na ten nejlepší z nejlepších!
Zdroj: Apetit