Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

15 skvělých receptů na polévky s těstovinami: Hřejivá večeře raz dva

15 skvělých receptů na polévky s těstovinami: Hřejivá večeře raz dva
ZDROJ: Apetit

Přesvědčíme vás, že polévka s těstovinami nerovná se pouze nudlovka, do polévek můžete hodit klidně tortellini nebo ravioly. Využít do nich můžete i pár kupovaných plněných těstovin, které vám zbyly od oběda. Polévka bude hned vydatnější a zastane hravě hlavní chod.

Polévky jsou grunt, říkaly naše babičky. Pravda je ale taková, že jen málokdo je dnes jí před hlavním jídlem. Hlavní jídlo nám totiž bohatě stačí, navíc na polévku často není čas. Místo toho preferujeme polévky, které nás zasytí a můžeme si je dát jako hlavní chod. 

Mezi takové patří ty, které jsou husté, krémové nebo obsahují vložku v podobě těstovin. Ideálně plněných sýrem, masem nebo zeleninou, ale skvěle fungují také třeba celestýnské nudle. Taková polévka hned může sloužit jako hřejivá večeře, obzvlášť vhod přijde v mrazivních zimních měsících.

Tortellini a ravioli

Mnoho lidí stále nemá jasno, jaký je rozdíl mezi tortellinami a raviolamiHlavní odlišnost spočívá v samotném tvaru.

  • Zatímco tortellini vzhledem připomínají koláček (italsky tortello), ravioli se nejčastěji podávají ve tvaru čtverečku, trojúhelníku nebo půlměsíce.
  • Oba druhy těstovin se plní různorodými náplněmi. Raviolám sluší tradiční špenátová náplň s riccotou, tortellini zase vynikají se směsí z vepřového masa.

Skvělý základ? Zeleninový vývar

Nemáte po ruce masový vývar? Nevadí, skvěle ho zastane ten zeleninový. Udělejte ho rovnou celý hrnec a zamrazte na příště. Naučíme vás, jak na ten nejlepší z nejlepších!

  • V hrnci na 2 lžících olivového oleje 4 minuty opékejte 2 nakrájené mrkve a oloupanou 1/4 celeru a 1 cibuli, oloupanou a na čtvrtky. Pak zmírněte oheň a 30 minut duste, až cibule zkaramelizuje. Zalijte asi 3,5 litru vody.
  • Přidejte cca 600 g směsi další zeleniny, klidně i okrájené dřevnaté části, omyté slupky, dokonce i z cibule, košťály, natě (s těmi, zvlášť s mrkvovou, opatrně), zelenou část pórku apod.
  • Přiveďte k varu a pak zvolna vařte 1 hodinu. Poté vypněte vařič a vložte stonky z 1 svazku petrželky a/nebo fenyklovou nať. Přiklopte s malou mezírkou a nechte vychladnout. Vychladlý vývar sceďte.

Zdroj: Apetit

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč