K pečenému kuřátku s fazolemi a chorizem můžete jako přílohu podávat rýži, ale ještě lepší bude čerstvá bílá bagetka, kterou dokonale vytřete onu lahodnou šťávu z talíře (a možná pak i z pekáče).
Suroviny
cibule červená
1
ks
na tenké klínky
kuřecí stehna
4
ks
v kloubu rozdělená napůl
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
2
PL
vývar kuřecí
100
ml
chorizo
1
ks
klobása, na plátky
fazole bílé
400
g
1 konzerva drobných bílých fazolí – scezených, propláchnutých
rozmarýn
1
ČL
nasekané lístky
Postup
1
Troubu předehřejte na 190°C.
2
Cibuli dejte do pekáče.
3
Kuřecí stehna osolte, opepřete a rozložte na cibuli.
4
Pokapejte olejem, podlijte drůbežím vývarem a přiklopené pečte 30 minut.
5
Přidejte chorizo a pečte už nepřiklopené 20 minut.
6
Naposled vsypte fazole a rozmarýnové lístky, promíchejte a pečte dalších 10 minut doměkka a dozlatova.