Pečené kuře s fazolemi a chorizem

Pečené kuře s fazolemi a chorizem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1580 kcal
Bílkoviny 99 g
Cukr 18 g
Tuky 123 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Ke kuřátku můžete jako přílohu podávat rýži, ale ještě lepší bude čerstvá bílá bagetka, kterou dokonale vytřete onu lahodnou šťávu z talíře (a možná pak i z pekáče). 

Suroviny

cibule červená 1 ks
na tenké klínky
kuřecí stehna 4 ks
v kloubu napůl
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
vývar kuřecí 100 ml
chorizo 1 ks
na plátky
400 g
konzerva bílých fazolí drobné, scezené, propláchnuté
rozmarýn 1 ČL
nasekané lístky

1 Troubu předehřejte na 190°C. Cibuli dejte do pekáče. Kuřecí stehna osolte, opepřete a rozložte na cibuli. Pokapejte olejem, podlijte drůbežím vývarem a přiklopené pečte 30 minut.

2 Přidejte chorizo a pečte už nepřiklopené 20 minut. Naposled vsypte fazole a rozmarýnové lístky, promíchejte a pečte dalších 10 minut doměkka a dozlatova. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit