Inspirovali jsme se libanonskou kuchyní, v níž se ochucená směs rýže a čočky původně podávala jako jídlo chudých.
Suroviny
Postup
Rýži nasypte do mísy, zalijte vroucí vodou a nechte nasáknout. Ve velké nepřilnavé pánvi na oleji rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Přidejte cibuli a špetku soli a za občasného míchání zvolna opékejte dozlatova.
Mezitím vsypte do hrnce čočku, zalijte studenou vodou, přidejte česnek a přiveďte k varu. Vařte 20 minut. Sceďte a vraťte do čistého hrnce.
Sceďte rýži a přesuňte ji k předvařené čočce. Přidejte polovinu opečené cibule a uvařený česnek z čočky vymáčknutý ze slupky. Zalijte drůbežím vývarem, vsypte římský kmín s 1/2 lžičky soli a přiveďte k varu. Zvolna vařte přiklopené 12–15 minut, až se tekutina vstřebá a rýže bude měkká. Vmíchejte petrželku a podávejte posypané zbylou opečenou cibulí, ozdobené lístky petrželky a s jogurtem poprášeným trochou římského kmínu.