0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rýže s karamelizovanou cibulkou

Rýže s karamelizovanou cibulkou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 487 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 95 g
Tuky 3 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirovali jsme se libanonskou kuchyní, v níž se ochucená směs rýže a čočky původně podávala jako jídlo chudých. 

Suroviny

rýže basmati 75 g
olivový olej
cibule 2 ks
velké, přepůlené, na plátky
čočka zelená puy 100 g
česnek 2 stroužek
neoloupané
vývar kuřecí 200 ml
vroucí
římský kmín 1,5 ČL
mletý, + na poprášení jogurtu
petrželka 1 svazek
nasekané lístky, + celé lístky na ozdobu
jogurt bílý
k podávání

1 Rýži nasypte do mísy, zalijte vroucí vodou a nechte nasáknout. Ve velké nepřilnavé pánvi na oleji rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Přidejte cibuli a špetku soli a za občasného míchání zvolna opékejte dozlatova.

2 Mezitím vsypte do hrnce čočku, zalijte studenou vodou, přidejte česnek a přiveďte k varu. Vařte 20 minut. Sceďte a vraťte do čistého hrnce.

3 Sceďte rýži a přesuňte ji k předvařené čočce. Přidejte polovinu opečené cibule a uvařený česnek z čočky vymáčknutý ze slupky. Zalijte drůbežím vývarem, vsypte římský kmín s 1/2 lžičky soli a přiveďte k varu. Zvolna vařte přiklopené 12–15 minut, až se tekutina vstřebá a rýže bude měkká. Vmíchejte petrželku a podávejte posypané zbylou opečenou cibulí, ozdobené lístky petrželky a s jogurtem poprášeným trochou římského kmínu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč