Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka stracciatella
Polévka stracciatella
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka stracciatella

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1127 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 58 g
Tuky 58 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nenápadná, ale báječná, tak se dá charakterizovat italská polévka s vejci, jejíž jméno znamená v překladu ‚strakatá‘. S tím, co do ní přidáte, můžete experimentovat podle chuti a fáze sezony. 

Suroviny

vývar zeleninový 1,25 l
lze nahradit drůbežím
vejce 2 ks
mleté
strouhaný, na posypání (podle chuti)
čerstvě strouhaný
petrželka 3 PL
nasekaná, + k podávání
pažitka
na posypání
jarní cibulka
na posypání
polníček
podle chuti, na posypání
mandle plátky
opražené, na posypání

Postup

1

Vývar přiveďte k varu v rendlíku. Zmírněte oheň, aby vývar jen velmi mírně probublával. Prošlehejte vejce s mletými mandlemi, parmazánem a muškátovým oříškem. Do rendlíku přidejte petrželku, pak okamžitě vlijte vaječnou směs. Pár vteřin míchejte kruhovým pohybem. Potom odstavte a podávejte s další petrželkou, parmazánem, pažitkou, jarní cibulkou, polníčkem a opraženými mandlovými lupínky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4