0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka stracciatella

Polévka stracciatella

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1127 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 58 g
Tuky 58 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nenápadná, ale báječná, tak se dá charakterizovat italská polévka s vejci, jejíž jméno znamená v překladu ‚strakatá‘. S tím, co do ní přidáte, můžete experimentovat podle chuti a fáze sezony. 

Suroviny

vývar zeleninový 1,25 l
lze nahradit drůbežím
vejce 2 ks
mandle 3 PL
mleté
parmazán 3 PL
strouhaný, na posypání (podle chuti)
muškátový oříšek špetka
čerstvě strouhaný
petrželka 3 PL
nasekaná, + k podávání
pažitka
na posypání
jarní cibulka
na posypání
polníček
podle chuti, na posypání
mandle plátky
opražené, na posypání

1 Vývar přiveďte k varu v rendlíku. Zmírněte oheň, aby vývar jen velmi mírně probublával. Prošlehejte vejce s mletými mandlemi, parmazánem a muškátovým oříškem. Do rendlíku přidejte petrželku, pak okamžitě vlijte vaječnou směs. Pár vteřin míchejte kruhovým pohybem. Potom odstavte a podávejte s další petrželkou, parmazánem, pažitkou, jarní cibulkou, polníčkem a opraženými mandlovými lupínky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč