Dejte druhou šanci vykoledovaným vejcím a proměňte je v lahodný vajíčkový salát s kari!
Suroviny
1 Vejce nakrájejte na kostky. V rendlíčku na mírném ohni rozehřejte olej, vsypte cibuli, česnek a pořádnou špetku soli. Přiklopte a duste, až cibule zcela změkne. Pak vsypte kari koření a 2 minuty za stálého míchání opékejte. Pak vlijte vývar a vařte 8 minut odklopené do velmi husta. Vmíchejte mangové čatní a nechte vychladnout. Rozmixujte dohladka. Přesuňte do mísy, vmíchejte majonézu a koriandr. Osolte a opepřete. Vejce dejte do jiné mísy a vmíchejte do nich jen tolik majonézy, aby se spojila.
2 Plátky chleba namažte vždy z jedné strany máslem, pak je úhlopříčně rozpulte, aby z každého vznikly dva trojúhelníky. Jeden z nich vždy potřete (ne až k okrajům!) vajíčkovým salátem a posypte ho výhonky a řeřichou. Přiklopte druhým trojúhelníkem a okraje chleba k sobě přitiskněte. Pokračujte do spotřebování surovin.
NĚCO NAVÍC
Zbylou majonézu (tu bez vajec) smíchejte s vařeným kuřecím masem nebo krevetami, nakrájeným mangem nebo meruňkou a jarní cibulkou. Ozdobte opraženými oříšky kešú nebo arašídy a podávejte se salátovými listy.