Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6638 kcal
Bílkoviny 187 g
Cukr 1210 g
Tuky 113 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Avokádo je v posledních letech favoritem číslo jedna. V redakci ho milujeme taky! A téhle bagetě prostě nedokážeme odolat...

Suroviny

avokádo 1 ks
rozpůlené, vypeckované
bazalkové pesto 2 ČL
kupované, či bazalkové lístky rozmixované se strouhaným pramazánem a oliv. olejem dle chuti
citronová kůra 2 ČL
najemno nastrouhaná
sůl mořská
vločková
pepř
čerstvě mletý
bageta 20 cm
rozpůlená
vejce 2 ks
nahniličko, zchlazená studenou vodou, oloupaná, opatrně rozpůlená
2 hrst
bazalk lístky
olivový olej
panenský, na pokropení

1 Rozpalte gril. Z poloviny avokáda vyberte dužinu a smíchejte ji s pestem a s citronovou kůrou. Osolte, opepřete a rozmačkejte vidličkou. Odložte.

2 Rozpůlenou bagetu položte na plech a grilujte 2–3 minuty dozlatova. Pak ji potřete ochuceným avokádem a položte na talíř. Na půlky bagety položte vejce. Podávejte s plátky zbývajícího avokáda
a lístky bazalky, pokropené olejem, osolené a opepřené. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit