Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 1-2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 947 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 70 g
Tuky 56 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Avokádo je v posledních letech favoritem číslo jedna. V redakci ho milujeme taky! A téhle bagetě prostě nedokážeme odolat...

Související recepty

Suroviny

avokádo 1 ks
rozpůlené, vypeckované
bazalkové pesto 2 ČL
kupované, či bazalkové lístky rozmixované se strouhaným pramazánem a oliv. olejem dle chuti
citronová kůra 2 ČL
najemno nastrouhaná z biocitronu
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý
bageta 1 ks
cca 20cm, rozpůlená
vejce 2 ks
nahniličko, zchlazená studenou vodou, oloupaná, opatrně rozpůlená
bazalka 2 hrsti
lístky
olivový olej panenský
na pokropení

1 Rozpalte gril. Z poloviny avokáda vyberte dužinu a smíchejte ji s pestem a s citronovou kůrou. Osolte, opepřete a rozmačkejte vidličkou. Odložte.

2 Rozpůlenou bagetu položte na plech a grilujte 2–3 minuty dozlatova. Pak ji potřete ochuceným avokádem a položte na talíř. Na půlky bagety položte vejce. Podávejte s plátky zbývajícího avokáda a lístky bazalky, pokropené olejem, osolené a opepřené. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4

Komentáře

Lucie Kotková

Výborná věc, už léta u nás oblíbený:-) Výborné taky jako "chuťovka" - bagetu neopékat - stačí nakrájet na kolečka - postup výroby stejný, jen co kolečko = to plátek vajíčka..

Obchod Apetit