Avokádo je v posledních letech favoritem číslo jedna. V redakci ho milujeme taky! A téhle bagetě prostě nedokážeme odolat...
Suroviny
avokádo
1
ks
rozpůlené, vypeckované
bazalkové pesto
2
ČL
kupované, či bazalkové lístky rozmixované se strouhaným pramazánem a oliv. olejem dle chuti
citronová kůra
2
ČL
najemno nastrouhaná z biocitronu
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý
bageta
1
ks
cca 20cm, rozpůlená
vejce
2
ks
nahniličko, zchlazená studenou vodou, oloupaná, opatrně rozpůlená
bazalka
2
hrsti
lístky
olivový olej panenský
na pokropení
Postup
1
Rozpalte gril. Z poloviny avokáda vyberte dužinu a smíchejte ji s pestem a s citronovou kůrou. Osolte, opepřete a rozmačkejte vidličkou. Odložte.
2
Rozpůlenou bagetu položte na plech a grilujte 2–3 minuty dozlatova. Pak ji potřete ochuceným avokádem a položte na talíř. Na půlky bagety položte vejce. Podávejte s plátky zbývajícího avokáda a lístky bazalky, pokropené olejem, osolené a opepřené.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 60 nejlepších receptů jak zpracovat vařená vejce(60 receptů)
- 20x lahodné avokádo(20 receptů)
Komentáře
Lucie Kotková
03.07.2021 00:10
Výborná věc, už léta u nás…