Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 1-2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 947 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 70 g
Tuky 56 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Avokádo je v posledních letech favoritem číslo jedna. V redakci ho milujeme taky! A téhle bagetě prostě nedokážeme odolat...

Náš tip: Připravte si také avokádové chlebíčky podle našeho video receptu

Skryt pre seznam

Suroviny

rozpůlené, vypeckované
bazalkové pesto 2 ČL
kupované, či bazalkové lístky rozmixované se strouhaným pramazánem a oliv. olejem dle chuti
najemno nastrouhaná z biocitronu
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý
bageta 1 ks
cca 20cm, rozpůlená
vejce 2 ks
nahniličko, zchlazená studenou vodou, oloupaná, opatrně rozpůlená
bazalka 2 hrsti
lístky
olivový olej panenský
na pokropení

Postup

1

Rozpalte gril. Z poloviny avokáda vyberte dužinu a smíchejte ji s pestem a s citronovou kůrou. Osolte, opepřete a rozmačkejte vidličkou. Odložte.

2

Rozpůlenou bagetu položte na plech a grilujte 2–3 minuty dozlatova. Pak ji potřete ochuceným avokádem a položte na talíř. Na půlky bagety položte vejce. Podávejte s plátky zbývajícího avokáda a lístky bazalky, pokropené olejem, osolené a opepřené. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4

Komentáře

03.07.2021 00:10
Výborná věc, už léta u nás oblíbený:-) Výborné taky jako "chuťovka" - bagetu neopékat - stačí nakrájet na kolečka - postup výroby stejný, jen co kolečko = to plátek vajíčka..

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč