Klasická vejce Florentine obsahují holandskou omáčku, ne vždycky ji ale máte čas a chuť připravovat... Proto je tu náš recept!
Suroviny
pečivo
2
ks
kaiserka lze nahradit angl. muffiny, rozpůlené, návod u receptu na vejce Benedikt)
baby špenát
200
g
crème fraîche
5
PL
parmazán
1
PL
strouhaný
sýr gruyère
2
PL
strouhaný, lze nahradit ementálem
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
máslo
1
ČL
změklé
vejce
2
ks
pošírovaná, k podávání
čerstvě strouhaný
Postup
1
Pečivo opečte v toustovači, pod grilem či na pánvi. V rendlíku nechte na mírném ohni s troškou vody zavadnout špenát.
2
V rendlíčku vedle prohřejte crème fraîche, přidejte parmazán a gruyère, prošlehejte na omáčku, ochutnejte, osolte a opepřete.
3
Na spodní poloviny pečiva potřené máslem rozdělte špenát, na něj dejte po vejci, pokropte omáčkou, dokončete strouhnutím muškátového oříšku a přiklopte pečivem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 33x Snídaně na vidličku(33 receptů )