Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vejce à la Florentine
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1359 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 122 g
Tuky 69 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasická vejce Florentine obsahují holandskou omáčku, ne vždycky ji ale máte čas a chuť připravovat... Proto je tu náš recept! 

Suroviny

kaiserka lze nahradit angl. muffiny, rozpůlené, návod u receptu na vejce Benedikt)
strouhaný
strouhaný, lze nahradit ementálem
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
máslo 1 ČL
změklé
vejce 2 ks
pošírovaná, k podávání
čerstvě strouhaný

Postup

1

Pečivo opečte v toustovači, pod grilem či na pánvi. V rendlíku nechte na mírném ohni s troškou vody zavadnout špenát.

2

V rendlíčku vedle prohřejte crème fraîche, přidejte parmazán a gruyère, prošlehejte na omáčku, ochutnejte, osolte a opepřete.

3

Na spodní poloviny pečiva potřené máslem rozdělte špenát, na něj dejte po vejci, pokropte omáčkou, dokončete strouhnutím muškátového oříšku a přiklopte pečivem. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4