Vejce à la Florentine

Vejce à la Florentine

Hodnocení receptu
Průměr: 1 (3)
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 598 kcal
Bílkoviny 37 g
Cukr 7 g
Tuky 44 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Klasická vejce Florentine obsahují holandskou omáčku, ne vždycky ji ale máte čas a chuť připravovat... Proto je tu náš recept! 

Suroviny

2 ks
kaiserka lze nahradit angl. Muffiny, rozpůlené, návod u receptu na vejce Benedikt)
baby špenát 200 g
zakysaná smetana 5 PL
parmazán 1 PL
strouhaný
2 PL
sýr Gruyère strouhaný, lze nahradit ementálem
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
máslo 1 ČL
změklé
vejce 2 ks
pošírovaná (viz předchozí dvoustranu), k podávání
muškátový oříšek
čerstvě strouhaný

1 Pečivo opečte v toustovači, pod grilem či na pánvi. V rendlíku nechte na mírném ohni s troškou vody zavadnout špenát. V rendlíčku vedle prohřejte crème fraîche, přidejte parmazán a gruyère, prošlehejte na omáčku, ochutnejte, osolte a opepřete.

2 Na spodní poloviny pečiva potřené máslem rozdělte špenát, na něj dejte po vejci, pokropte omáčkou, dokončete strouhnutím muškátového oříšku a přiklopte pečivem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit