Klasická vejce Florentine obsahují holandskou omáčku, ne vždycky ji ale máte čas a chuť připravovat... Proto je tu náš recept!
Suroviny
2
ks
kaiserka lze nahradit angl. Muffiny, rozpůlené, návod u receptu na vejce Benedikt)
baby špenát
200
g
zakysaná smetana
5
PL
parmazán
1
PL
strouhaný
2
PL
sýr Gruyère strouhaný, lze nahradit ementálem
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
máslo
1
ČL
změklé
vejce
2
ks
pošírovaná (viz předchozí dvoustranu), k podávání
muškátový oříšek
čerstvě strouhaný
1 Pečivo opečte v toustovači, pod grilem či na pánvi. V rendlíku nechte na mírném ohni s troškou vody zavadnout špenát. V rendlíčku vedle prohřejte crème fraîche, přidejte parmazán a gruyère, prošlehejte na omáčku, ochutnejte, osolte a opepřete.
2 Na spodní poloviny pečiva potřené máslem rozdělte špenát, na něj dejte po vejci, pokropte omáčkou, dokončete strouhnutím muškátového oříšku a přiklopte pečivem.