Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Potočnicový salát s vejcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 833 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 11 g
Tuky 70 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nenápadná delikatesa, která si u vás doma jistě získá mnoho fanoušků.

Suroviny

vejce 2 ks
natvrdo, oloupaná, na osminy
potočnice 60 g
prodává např. Marks & Spencer
jarní cibulka 2 ks
na tenká kolečka
z trhané ciabatty (stačí 1 malá), opečné na olivovém oleji
Na zálivku
vinný ocet bílý 1 PL
nebo červený
olivový olej 50 ml
hořčice dijonská 1 PL
sůl ¼ ČL
pár kapek tekutého (podle chuti)
pepř barevný
čerstvě mletý (podle chuti)

Postup

1

Prošlehejte všechny suroviny na zálivku a odložte ji.

2

Vejce zlehka (aby se nerozpadla) promíchejte s potočnicí, řeřichou, jarní cibulkou a krutony. Pokropte zálivkou, promíchejte a ihned podávejte.

DALŠÍ NÁPAD

Míchaná vejce (na 1 porci 2–3 kusy) připravte, jak jste zvyklí. Ve chvíli, kdy budou skoro hotová, přidejte 1–2 hrsti nastrouhaného sýra (blaťácké zlato, gruyère, ementál, čedar...) a 2–3 hrsti nastříhané potočnice, promíchejte a odstavte, chcete-li osolte a opepřete. Můžete doplnit salátem z červené řepy nebo čerstvými rajčaty (mimo sezonu bývají lepší třešňová). Jezte s opečeným pečivem podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4