0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Potočnicový salát s vejcem

Potočnicový salát s vejcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Potočnicový salát s vejcem

4.5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 833 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 11 g
Tuky 70 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nenápadná delikatesa, která si u vás doma jistě získá mnoho fanoušků.

Suroviny

vejce 2 ks
natvrdo, oloupaná, na osminy
potočnice 60 g
prodává např. Marks & Spencer
jarní cibulka 2 ks
na tenká kolečka
krutony hrst
z trhané ciabatty (stačí 1 malá), opečné na olivovém oleji
Na zálivku
vinný ocet bílý 1 PL
nebo červený
olivový olej 50 ml
hořčice dijonská 1 PL
sůl ¼ ČL
med
pár kapek tekutého (podle chuti)
pepř barevný
čerstvě mletý (podle chuti)

1 Prošlehejte všechny suroviny na zálivku a odložte ji.

2 Vejce zlehka (aby se nerozpadla) promíchejte s potočnicí, řeřichou, jarní cibulkou a krutony. Pokropte zálivkou, promíchejte a ihned podávejte.

DALŠÍ NÁPAD

Míchaná vejce (na 1 porci 2–3 kusy) připravte, jak jste zvyklí. Ve chvíli, kdy budou skoro hotová, přidejte 1–2 hrsti nastrouhaného sýra (blaťácké zlato, gruyère, ementál, čedar...) a 2–3 hrsti nastříhané potočnice, promíchejte a odstavte, chcete-li osolte a opepřete. Můžete doplnit salátem z červené řepy nebo čerstvými rajčaty (mimo sezonu bývají lepší třešňová). Jezte s opečeným pečivem podle chuti. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč