Nenápadná delikatesa, která si u vás doma jistě získá mnoho fanoušků.
Suroviny
vejce
2
ks
natvrdo, oloupaná, na osminy
potočnice
60
g
prodává např. Marks & Spencer
jarní cibulka
2
ks
na tenká kolečka
krutony
hrst
z trhané ciabatty (stačí 1 malá), opečné na olivovém oleji
Na zálivku
vinný ocet bílý
1
PL
nebo červený
olivový olej
50
ml
hořčice dijonská
1
PL
sůl
¼
ČL
pár kapek tekutého (podle chuti)
pepř barevný
čerstvě mletý (podle chuti)
Postup
1
Prošlehejte všechny suroviny na zálivku a odložte ji.
2
Vejce zlehka (aby se nerozpadla) promíchejte s potočnicí, řeřichou, jarní cibulkou a krutony. Pokropte zálivkou, promíchejte a ihned podávejte.
DALŠÍ NÁPAD
Míchaná vejce (na 1 porci 2–3 kusy) připravte, jak jste zvyklí. Ve chvíli, kdy budou skoro hotová, přidejte 1–2 hrsti nastrouhaného sýra (blaťácké zlato, gruyère, ementál, čedar...) a 2–3 hrsti nastříhané potočnice, promíchejte a odstavte, chcete-li osolte a opepřete. Můžete doplnit salátem z červené řepy nebo čerstvými rajčaty (mimo sezonu bývají lepší třešňová). Jezte s opečeným pečivem podle chuti.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zdravě a lehce: 40 skvělých salátů na každý den(40 receptů )
- Lehké saláty: 45 nejlepších ověřených receptů(45 receptů )
- Šest desítek nápadů, co s vařenými vejci aneb Kam s vejci na tvrdo(60 receptů )