0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Suflé s hráškem

Suflé s hráškem

4.3/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1493 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 42 g
Tuky 101 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchané suflé máme rádi nasladko i naslano. Tohle hráškové je prostě dokonalé. A ta barva!

Suroviny

mražený hrášek 100 g
2 min spařený v horké vodě, okapaný
máslo 30 g
+ na přichycení papíru
mouka pšeničná hladká 20 g
mléko 150 ml
plnotučné
vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť
vyzrálý, nastrouhaný
kajenský pepř 1 špetka
lze nahradit uzenou paprikou
hořčice plnotučná ½ ČL
nemusí být
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
strouhaný
pažitka 4 PL
nasekaná
řeřicha
nastříhaná, na ozdobení

1 Čtyři malé vydrhnuté květináčky zhruba 8cm v průměru (nebo jiné podobné ohni- vzdorné nádobky) vyložte pečicím papírem tak, aby nahoře přesahoval, ve výsledku o 2cm (na dno vystřihněte kolečko a stěny vyložte pruhem). Papír můžete přichytit trochou másla ke květináčku, ale hlavně jím spojte okraje pruhu papíru na stěnách. Hrášek rozmixujte na pyré a zatím odložte.

2 Troubu předehřejte na 200°C. V rendlíku rozpusťte máslo, zasypte moukou, asi minutu ji za stálého míchání opékejte, aniž by zhnědla. Postupně pomalu zašlehávejte mléko, až získáte hustou bílou omáčku (bešamel). Odstavte, zašlehejte žloutky a pak i čedar, kajenský pepř nebo papriku, hořčici podle chuti a trochu soli a pepře.

3 Z bílků ušlehejte sníh, který po vytažení metel tvoří měkké špičky. Lžící opatrně vmíchejte vrchovatou lžíci sněhu do hráškového pyré a pak ještě pár dalších. Pak obdobným způsobem přidejte zbývající sníh do sýrové omáčky – jen zlehka ho vmíchejte, vzdušná směs zvedne vaše suflé do výše. Pak lehkým krátkým pohybem smíchejte hráškovou i sýrovou směs s parmazánem a pažitkou. Rozdělte do připravených květináčků a pečte 20 minut v dobře vyhřáté troubě, aby suflé vyběhla a mírně zhnědla na povrchu. Ihned podávejte, ozdobené třeba řeřichou. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč