Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s kuskusem

Původ kuskusu pramení ze severní Afriky, odkud se rozšířil do celého světa. Kuskus (couscous) je drobná těstovina, která se vyrábí spařením krupice z pšenice, ovsa a prosa slanou vodou. Takto vzniklá směs se tvaruje a rukama drolí na malé kuličky. Tento postup se několikrát opakuje. Sušením na slunci se pak zrníčka krupice spojí. Kuskus je typickým pokrmem například v Maroku, Alžírsku, Tunisku nebo Libyi.

...

   

  • Příprava kuskusu není složitá. Tradičně se připravuje se napařováním v tzv. kuskusiéru. V jednom hrnci s vaří voda nebo přímo omáčka s masem a zeleninou, na něj se položí další hrnec, ve kterém je kuskus a ten se v páře proudící z dolního hrnce nahřívá, povaří a nabyde.
  • Doma si kuskus můžete připravit prostým zalitím suchého kuskusu buď vývarem nebo vodou. Přidat můžete koření, bylinky, olivy, sušená rajčata nebo sušené ovoce či zeleninu.
  • Pojmenování kuskus pochází z berberštiny a vzniklo spojením slov suksu a kseksou. Kuskus je hlavní složkou mnoha arabských jídel. Dá se však výborně využít i jako součást salátů či jako příloha k rybám a mořským plodům. Je výborný i ve sladké verzi, například s rozinkami a mandlemi.

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč