0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s kuskusem

Původ kuskusu je třeba hledat v severní Africe, odkud se rozšířil do celého světa. Kuskus je v podstatě drobná těstovina, která se vyrábí spařením krupice z pšenice, ovesu a prosa slanou vodou. Takto vzniklá směs se později vytvaruje a rukama drolí na malé kuličky. Tento postup se několikrát opakuje. Pomalým sušením na slunci se pak zrníčka krupice spojí.

...

   
Příprava kuskusu není složitá. Připravuje se napařováním v tzv. kuskusiéru. V jednom hrnci s vaří voda nebo přímo omáčka s masem a zeleninou, na něj se položí další hrnec, ve kterém je kuskus a ten se odpařováním z dolního hrnce nahřívá, povaří a nakypí.

Pojmenování kuskus pochází z berberštiny a vzniklo spojením slov suksu a kseksou. Kuskus je hlavní složkou mnoha arabských jídel. Dá se však výborně využít i jako součást salátů či jako příloha k rybám a mořským plodům. Je výborný i ve sladké verzi, například s rozinkami a mandlemi.*


Celý popis

Obchod Apetit