„Americké BBQ není otázka minut, na bůček si musíte počkat,“ řekl nám šéfkuchař Bad Jeff. Pravda, přípravou tohoto bůčku strávíte opravdu dost času, ale až ho ochutnáte, nebudete litovat ani minuty!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 165°C. Cukr, koření a sůl promíchejte a vetřete do bůčku. Do pekáčku vlijte omáčku, přilijte 1/2 litru vody a promíchejte. Na dno vložte mřížku a na ni položte bůček. Přetáhněte pekáček alobalem a upevněte jej tak, aby nemohla unikat pára. Bůček vložte do vyhřáté trouby a pečte 2 hodiny, potom teplotu stáhněte na 140°C a pečte ještě 3–5 hodin, podle tloušťky masa.
Bůček vyjměte, dejte na prkénko, navrch položte další prkénko, zatižte něčím těžkým a dejte na 3 hodiny do chladničky. Potom bůček nakrájejte na špalíky o hraně zhruba 5cm. Potřete je ze všech stran BBQ omáčkou a zvolna ogrilujte ze všech stran.
Okurku oloupejte a slupku nakrájejte na velmi tenké nudličky. Okurku pak podélně rozpulte, zbavte semínek a nakrájejte na tenké plátky. Fenykl nakrájejte na tenké plátky. Dejte vše do mísy, přidejte zbylé ingredience a promíchejte. Bůček podávejte se salátkem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dokřupava vypečený bůček bez komplikací: 25 ověřených receptů a triky, díky kterým bude vždy perfektní(27 receptů )
- Prasečinka aneb bůček v hlavní roli(12 receptů )
- Vepřové maso aneb Inspirace k masopustu(22 receptů )
- Vychutnejte si dokonalý bůček na 21 způsobů(21 receptů )