Pomalu pečený bůček s fenyklovým salátkem

Pomalu pečený bůček s fenyklovým salátkem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Více než hodinu Velmi snadné Pro 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8412 kcal
Bílkoviny 270 g
Sacharidy 256 g
Tuky 690 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Americké BBQ není otázka minut, na bůček si musíte počkat,“ řekl nám šéfkuchař Bad Jeff. Pravda, přípravou tohoto bůčku strávíte opravdu dost času, ale až ho ochutnáte, nebudete litovat ani minuty!

Související recepty

Suroviny

krupicový cukr 200 g
pepř mletý 15 g
česnek sušený 15 g
kajenský pepř 10 g
paprika sladká 10 g
mletá
sůl mořská 40 g
nejlépe uzená
bůček 2 kg
vepřový bok
bbq omáčka 70 ml
BBQ omáčka + na potření
Fenyklový salátek
okurka 1 ks
fenykl 0.5 ks
puk
pažitka 1 hrst
nasekaná
limetová šťáva 1 PL
olivový olej 2 PL
jablečný ocet 0.5 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
polníček 2 hrsti

1 Troubu předehřejte na 165°C. Cukr, koření a sůl promíchejte a vetřete do bůčku. Do pekáčku vlijte omáčku, přilijte 1/2 litru vody a promíchejte. Na dno vložte mřížku a na ni položte bůček. Přetáhněte pekáček alobalem a upevněte jej tak, aby nemohla unikat pára. Bůček vložte do vyhřáté trouby a pečte 2 hodiny, potom teplotu stáhněte na 140°C a pečte ještě 3–5 hodin, podle tloušťky masa.

2 Bůček vyjměte, dejte na prkénko, navrch položte další prkénko, zatižte něčím těžkým a dejte na 3 hodiny do chladničky. Potom bůček nakrájejte na špalíky o hraně zhruba 5cm. Potřete je ze všech stran BBQ omáčkou a zvolna ogrilujte ze všech stran.

3 Okurku oloupejte a slupku nakrájejte na velmi tenké nudličky. Okurku pak podélně rozpulte, zbavte semínek a nakrájejte na tenké plátky. Fenykl nakrájejte na tenké plátky. Dejte vše do mísy, přidejte zbylé ingredience a promíchejte. Bůček podávejte se salátkem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7

Obchod Apetit