Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilované krevety s nudlovým salátem

Grilované krevety s nudlovým salátem

5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2677 kcal
Bílkoviny 287 g
Sacharidy 256 g
Tuky 48 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Grilované obří krevety jsou delikatesa, ale nás dostal krásně křupavý a dokonale ochucený salát, kterým je Kamura doplnila! 

Suroviny

citronová tráva 3 ks
najemno nakrájené
rostlinný olej 1 PL
rybí omáčka 1 PL
sezamový olej ½ PL
limeta ½ ks
šťáva
krevety 12 ks
velké
koriandr čerstvý 1 svazek
najemno, nebo více
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na salát
nudle rýžové vlasové 100 g
skleněné
pak čoi 4 ks
mrkev 3 ks
jarní cibulka 4 ks
máta 1 svazek
nasekaná nahrubo
meduňka 1 svazek
nebo lépe zelená perila, nasekaná nahrubo
slané, pražené
Na zálivku
menší, nakrájená
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekaný
rybí omáčka 3 PL
limeta ½ ks
šťáva
pepř
drcený, podle chuti
birds eye
česnek 2 stroužky
oloupaný

Postup

1

Citronovou trávu vsypte do hmoždíře, přilijte olej a roztlučte na pastu. Vlijte rybí omáčku, sezamový olej a šťávu z limety. Krevety dejte do mísy, přidejte koriandr, osolte, opepřete, přilijte směs z hmoždíře a vše promíchejte. Nechte zhruba hodinu marinovat.

2

Krevety napíchejte na špejle, které jste si předtím namočili do studené vody, pěkně od ocásku po hlavičku, a zprudka je ogrilujte – zhruba minutu z každé strany.

3

Všechny ingredience na zálivku dejte do mixéru a rozmixujte dohladka.

4

Nudle namočte na půl hodiny do studené vody, potom je vyndejte, vložte do vroucí vody a asi minutu vařte, slijte a vraťte zpět do studené vody. Zelí pak čoi a mrkev nakrájejte na tenké nudličky, červenou cibuli na tenké proužky, jarní cibulku na šikmé plátky. Vše vsypte do mísy a přidejte klíčky mungo a nudle. Vmíchejte bylinky a zálivku, posypte arašídy, cibulkou a podávejte s grilovanými krevetami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7