Grilované obří krevety jsou delikatesa, ale nás dostal krásně křupavý a dokonale ochucený salát, kterým je Kamura doplnila!
Suroviny
1 Citronovou trávu vsypte do hmoždíře, přilijte olej a roztlučte na pastu. Vlijte rybí omáčku, sezamový olej a šťávu z limety. Krevety dejte do mísy, přidejte koriandr, osolte, opepřete, přilijte směs z hmoždíře a vše promíchejte. Nechte zhruba hodinu marinovat.
2 Krevety napíchejte na špejle, které jste si předtím namočili do studené vody, pěkně od ocásku po hlavičku, a zprudka je ogrilujte – zhruba minutu z každé strany.
3 Všechny ingredience na zálivku dejte do mixéru a rozmixujte dohladka.
4 Nudle namočte na půl hodiny do studené vody, potom je vyndejte, vložte do vroucí vody a asi minutu vařte, slijte a vraťte zpět do studené vody. Zelí pak čoi a mrkev nakrájejte na tenké nudličky, červenou cibuli na tenké proužky, jarní cibulku na šikmé plátky. Vše vsypte do mísy a přidejte klíčky mungo a nudle. Vmíchejte bylinky a zálivku, posypte arašídy, cibulkou a podávejte s grilovanými krevetami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 7x ryby a plody moře z grilu(7 receptů)