Neodolatelné jamajské kuře jerk našeho kolegy z DTP studia, Patrika, nemůže chybět na žádné pořádné grilovačce!
Suroviny
kuřecí prsa
6
ks
chilli paprička
3
ks
habanero
tymián
1
hrst
čerstvý
nové koření
2
PL
kuličky
česnek
8
stroužků
oloupaný
cibule
3
ks
nahrubo
krupicový cukr
2
PL
sůl
2
PL
pepř celý
2
ČL
skořice
1
ČL
mletá
muškátový oříšek
1
ČL
strouhaný
zázvor (mletý)
1
ČL
olivový olej
½
hrnku
sójová omáčka
½
hrnku
limeta
1
ks
šťáva
pomerančová šťáva
1
hrnek
vinný ocet bílý
1
hrnek
Na salát
avokádo
1
ks
oloupané, nakrájené na plátky
pomeranč
1
ks
oloupaný, nakrájený na segmenty
okurka
1
ks
na kolečka
paprika červená
1
ks
na proužky
salát
200
g
mix listů
pomeranč
1
ks
šťáva
limeta
1
ks
šťáva
sůl
pepř
čerstvě mletý
vinný ocet bílý
dle chuti
Postup
1
Všechny ingredience kromě masa rozmixujte dohladka. Vlijte do mísy (část uschovejte k podávání – na namáčení upečeného kuřete). Kuřecí prsa vložte do mísy s marinádou a nechte marinovat – nejméně 4 hodiny, nejlépe přes noc.
2
Kuřecí prsa grilujte na středně rozpáleném grilu 5–10 minut z každé strany (dle tloušťky masa).
3
Na salát promíchejte všechny ingredience a dochuťte solí, pepřem a vinným octem. Podávejte s grilovaným kuřetem a odloženou marinádou.