Jamajské kuře jerk se salátkem

Jamajské kuře jerk se salátkem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3120 kcal
Bílkoviny 169 g
Sacharidy 229 g
Tuky 140 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neodolatelné jamajské kuře jerk našeho kolegy z DTP studia, Patrika, nemůže chybět na žádné pořádné grilovačce!

Suroviny

kuřecí prsa 6 ks
chilli paprička 3 ks
habanero
tymián 1 hrst
čerstvý
nové koření 2 PL
kuličky
česnek 8 stroužků
oloupaný
cibule 3 ks
nahrubo
krupicový cukr 2 PL
sůl 2 PL
pepř celý 2 ČL
skořice 1 ČL
mletá
muškátový oříšek 1 ČL
strouhaný
zázvor (mletý) 1 ČL
olivový olej 0.5 hrnku
sójová omáčka 0.5 hrnku
limeta 1 ks
šťáva
pomerančová šťáva 1 hrnek
vinný ocet bílý 1 hrnek
Na salát
avokádo 1 ks
oloupané, nakrájené na plátky
pomeranč 1 ks
oloupaný, nakrájený na segmenty
okurka 1 ks
na kolečka
paprika červená 1 ks
na proužky
salát 200 g
mix listů
pomeranč 1 ks
šťáva
limeta 1 ks
šťáva
sůl
pepř
čerstvě mletý
vinný ocet bílý
dle chuti

1 Všechny ingredience kromě masa rozmixujte dohladka. Vlijte do mísy (část uschovejte k podávání – na namáčení upečeného kuřete). Kuřecí prsa vložte do mísy s marinádou a nechte marinovat – nejméně 4 hodiny, nejlépe přes noc.

2 Kuřecí prsa grilujte na středně rozpáleném grilu 5–10 minut z každé strany (dle tloušťky masa).

3 Na salát promíchejte všechny ingredience a dochuťte solí, pepřem a vinným octem. Podávejte s grilovaným kuřetem a odloženou marinádou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7

Obchod Apetit