"Pořádně ostré papričky a bylinky jsou základem těch nejlepších marinád," říká náš kolega Patrik Cepr! Po ochutnání kuřete podle jeho receptu budete souhlasit stejně jako celá naše redakce...
Suroviny
kuře
1
ks
celé, rozříznuté na motýlka
paprika červená
2
ks
zbavená semínek
chilli paprička
6
ks
bird eye
chilli paprička
1
ks
habanero, bez semínek
česnek
6
stroužků
oloupaný
paprika mletá sladká
2
PL
mletá, ještě lépe směs sladké a uzené
pepř
1
ČL
kuličky
vinný ocet bílý
2
PL
oregano
1
hrst
čerstvé
sůl
dle chuti
olej
½
hrnku
Na rýži
rýže basmati
2
hrnky
propláchnutá
fazole červené
400
g
konzerva, fazole slité a propláchnuté
nové koření
5
kuliček
česnek
5
stroužků
najemno
chilli paprička
1
ks
habanero, lze nahradit papričkou jalapeño, v celku
jarní cibulka
3
ks
lze nahradit 1 pórkem, nahrubo
kokosové mléko
1
ks
konzerva
sůl
1
ČL
pepř
1
ČL
drcený
tymián
5
snítek
čerstvý
Postup
1
Všechny ingredience kromě kuřete rozmixujte dohladka. Část marinády si dejte stranou – poslouží jako dip. Kuře potřete marinádou ze všech stran a nechte nejlépe přes noc odležet.
2
Kuře pak grilujte nepřímo na mírnějším žáru a průběžně potírejte zbylou marinádou.
3
Na rýži přiveďte k varu pět hrnků vody, vsypte rýži a zbylé ingredience a vařte zvolna zhruba 20 minut nebo do změknutí rýže. Podávejte s grilovaným kuřetem.