Kuře piri piri

Kuře piri piri

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4179 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 558 g
Tuky 143 g
Vláknina 65 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

"Pořádně ostré papričky a bylinky jsou základem těch nejlepších marinád," říká náš kolega Patrik Cepr! Po ochutnání kuřete podle jeho receptu budete souhlasit stejně jako celá naše redakce...

Suroviny

kuře 1 ks
celé, rozříznuté na motýlka
paprika červená 2 ks
zbavená semínek
chilli paprička 6 ks
bird eye
chilli paprička 1 ks
habanero, bez semínek
česnek 6 stroužků
oloupaný
paprika sladká 2 PL
mletá, ještě lépe směs sladké a uzené
pepř 1 ČL
kuličky
vinný ocet bílý 2 PL
oregano 1 hrst
čerstvé
sůl
dle chuti
olej 0.5 hrnku
Na rýži
rýže basmati 2 hrnky
propláchnutá
fazole červené 400 g
konzerva, fazole slité a propláchnuté
nové koření 5 kuliček
česnek 5 stroužků
najemno
chilli paprička 1 ks
habanero, lze nahradit papričkou jalapeño, v celku
jarní cibulka 3 ks
lze nahradit 1 pórkem, nahrubo
kokosové mléko 1 ks
konzerva
sůl 1 ČL
pepř 1 ČL
drcený
tymián 5 snítek
čerstvý

1 Všechny ingredience kromě kuřete rozmixujte dohladka. Část marinády si dejte stranou – poslouží jako dip. Kuře potřete marinádou ze všech stran a nechte nejlépe přes noc odležet.

2 Kuře pak grilujte nepřímo na mírnějším žáru a průběžně potírejte zbylou marinádou.

3 Na rýži přiveďte k varu pět hrnků vody, vsypte rýži a zbylé ingredience a vařte zvolna zhruba 20 minut nebo do změknutí rýže. Podávejte s grilovaným kuřetem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7

Obchod Apetit