„Uvidím, co nakoupím, a podle toho uvaříme,“ prohlásila Kamila Rundusová alias Kamu, když jsme se jí ptali, co se bude grilovat. Nakonec nás překvapila těmito dokonalými asijskými burgery!
Suroviny
Postup
Všechny ingredience na závitky kromě listů dejte do mísy a rukama zpracujte do homogenní hmoty. Utvořte 16 válečků a každý zabalte do betelových nebo vinných listů.
Mrkev nakrouhejte na tenké dlouhé nudličky, nejlépe to půjde na mandolíně. Pokud ji nemáte, nastrouhejte ji nahrubo na struhadle. Dejte do mísy a přidejte zbylé ingredience, promíchejte a odložte stranou. Nechte zhruba 15 minut rozležet.
Závitky grilujte na středně rozpáleném grilu asi 5–10 minut, během grilování obracejte.
Bulky rozkrojte, obě poloviny potřete máslem a také ogrilujte. Majonézu smíchejte s omáčkou hoisin a směsí potřete obě poloviny bulek. Na spodní polovinu dejte vždy špenát, pak 4 závitky, mrkev a cibuli a přiklopte horní polovinou. Podávejte se zbylým mrkvovým salátem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé večeře jako z bistra(39 receptů )
- Nejlepší masové burgery 21x jinak(21 receptů )