„Uvidím, co nakoupím, a podle toho uvaříme,“ prohlásila Kamila Rundusová alias Kamu, když jsme se jí ptali, co se bude grilovat. Nakonec nás překvapila těmito dokonalými asijskými burgery!
Suroviny
1 Všechny ingredience na závitky kromě listů dejte do mísy a rukama zpracujte do homogenní hmoty. Utvořte 16 válečků a každý zabalte do betelových nebo vinných listů.
2 Mrkev nakrouhejte na tenké dlouhé nudličky, nejlépe to půjde na mandolíně. Pokud ji nemáte, nastrouhejte ji nahrubo na struhadle. Dejte do mísy a přidejte zbylé ingredience, promíchejte a odložte stranou. Nechte zhruba 15 minut rozležet.
3 Závitky grilujte na středně rozpáleném grilu asi 5–10 minut, během grilování obracejte.
4 Bulky rozkrojte, obě poloviny potřete máslem a také ogrilujte. Majonézu smíchejte s omáčkou hoisin a směsí potřete obě poloviny bulek. Na spodní polovinu dejte vždy špenát, pak 4 závitky, mrkev a cibuli a přiklopte horní polovinou. Podávejte se zbylým mrkvovým salátem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé večeře jako z bistra(39 receptů)
- Nejlepší masové burgery 21x jinak(21 receptů)