Burger s masovými závitky

Burger s masovými závitky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3541 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 247 g
Tuky 248 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Uvidím, co nakoupím, a podle toho uvaříme,“ prohlásila Kamila Rundusová alias Kamu, když jsme se jí ptali, co se bude grilovat. Nakonec nás překvapila těmito dokonalými asijskými burgery!

Suroviny

vepřové maso mleté 500 g
zázvor (čerstvý) 2 PL
najemno nasekaný
česnek 2 stroužky
najemno nasekané
rybí omáčka 3 PL
třtinový cukr 1 PL
sezamový olej 1 PL
vinné listy 16 ks
nebo lépe betelové listy
Na mrkvový salát
mrkev 5 ks
oloupaná
sezamový olej 1 PL
rybí omáčka 2 PL
třtinový cukr 2 PL
sezamová semínka 4 PL
opražená
máta 1 hrst
nasekaná
Na dokončení
hamburgerová bulka 4 ks
máslo
na potření
majonéza 200 ml
omáčka hoisin 2 PL
baby špenát 2 hrsti
nebo vodní špenát
cibule červená 1 ks
na tenké proužky

1 Všechny ingredience na závitky kromě listů dejte do mísy a rukama zpracujte do homogenní hmoty. Utvořte 16 válečků a každý zabalte do betelových nebo vinných listů.

2 Mrkev nakrouhejte na tenké dlouhé nudličky, nejlépe to půjde na mandolíně. Pokud ji nemáte, nastrouhejte ji nahrubo na struhadle. Dejte do mísy a přidejte zbylé ingredience, promíchejte a odložte stranou. Nechte zhruba 15 minut rozležet.

3 Závitky grilujte na středně rozpáleném grilu asi 5–10 minut, během grilování obracejte.

4 Bulky rozkrojte, obě poloviny potřete máslem a také ogrilujte. Majonézu smíchejte s omáčkou hoisin a směsí potřete obě poloviny bulek. Na spodní polovinu dejte vždy špenát, pak 4 závitky, mrkev a cibuli a přiklopte horní polovinou. Podávejte se zbylým mrkvovým salátem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7

Obchod Apetit