0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Míchaný salát s bramborami a tuňákem

Míchaný salát s bramborami a tuňákem

4.2 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1241 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 89 g
Tuky 46 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Labužníci mohou navrch přidat nasekané sardelové řezy či černé olivy.

Suroviny

brambory 400 g
drobné, nové
salátová zálivka bylinková ( viz recept)
kapary 1 PL
vejce 4 ks
vařená 7 minut, oloupaná a rozpůlená
tuňák (konzerva) 200 g
rukola 2 hrsti
polníček 1 hrst
salát 1 hrst
lollo, rosso (natrhaný)
čekanka 1 ks
puk, na nudličky
cibule červená 1 ks
malá, na tenké plátky
sůl
olivový olej
na dochuť

Postup

1

Brambory vařte v osolené vodě asi 20 minut doměkka, až do nich snadno zajede špička nože.

2

Slijte a ještě horké překrájejte na půlky nebo čtvrtky podle velikosti. Ihned promíchejte s bylinkovou zálivkou, kapary, a nechte vychladnout.

3

Pak opatrně přimíchejte ostatní přísady, Podle potřeby ještě přidejte olej a sůl. Ihned podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit