0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Míchaný salát s bramborami a tuňákem

Míchaný salát s bramborami a tuňákem

4.2 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1241 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 89 g
Tuky 46 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Labužníci mohou navrch přidat nasekané sardelové řezy či černé olivy.

Suroviny

brambory 400 g
drobné, nové
salátová zálivka bylinková ( viz recept)
kapary 1 PL
vejce 4 ks
vařená 7 minut, oloupaná a rozpůlená
tuňák (konzerva) 200 g
rukola 2 hrsti
polníček 1 hrst
salát 1 hrst
lollo, rosso (natrhaný)
čekanka 1 ks
puk, na nudličky
cibule červená 1 ks
malá, na tenké plátky
sůl
olivový olej
na dochuť

Postup

1

Brambory vařte v osolené vodě asi 20 minut doměkka, až do nich snadno zajede špička nože.

2

Slijte a ještě horké překrájejte na půlky nebo čtvrtky podle velikosti. Ihned promíchejte s bylinkovou zálivkou, kapary, a nechte vychladnout.

3

Pak opatrně přimíchejte ostatní přísady, Podle potřeby ještě přidejte olej a sůl. Ihned podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč