Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1241 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 89 g
Tuky 46 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Labužníci mohou navrch přidat nasekané sardelové řezy či černé olivy.

Suroviny

drobné, nové
salátová zálivka bylinková ( viz recept)
kapary 1 PL
vejce 4 ks
vařená 7 minut, oloupaná a rozpůlená
tuňák (konzerva) 200 g
rukola 2 hrsti
polníček 1 hrst
salát 1 hrst
lollo, rosso (natrhaný)
čekanka 1 ks
puk, na nudličky
malá, na tenké plátky
sůl
olivový olej
na dochuť

Postup

1

Brambory vařte v osolené vodě asi 20 minut doměkka, až do nich snadno zajede špička nože.

2

Slijte a ještě horké překrájejte na půlky nebo čtvrtky podle velikosti. Ihned promíchejte s bylinkovou zálivkou, kapary, a nechte vychladnout.

3

Pak opatrně přimíchejte ostatní přísady, Podle potřeby ještě přidejte olej a sůl. Ihned podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín