Labužníci mohou navrch přidat nasekané sardelové řezy či černé olivy.
Suroviny
brambory
400
g
drobné, nové
salátová zálivka bylinková ( viz recept)
kapary
1
PL
vejce
4
ks
vařená 7 minut, oloupaná a rozpůlená
tuňák (konzerva)
200
g
rukola
2
hrsti
polníček
1
hrst
salát
1
hrst
lollo, rosso (natrhaný)
čekanka
1
ks
puk, na nudličky
cibule červená
1
ks
malá, na tenké plátky
sůl
olivový olej
na dochuť
Postup
1
Brambory vařte v osolené vodě asi 20 minut doměkka, až do nich snadno zajede špička nože.
2
Slijte a ještě horké překrájejte na půlky nebo čtvrtky podle velikosti. Ihned promíchejte s bylinkovou zálivkou, kapary, a nechte vychladnout.
3
Pak opatrně přimíchejte ostatní přísady, Podle potřeby ještě přidejte olej a sůl. Ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Co se vyplatí uvařit doma(12 receptů )
- Rybičky z konzervy: 39 snadných jídel (39 receptů )
- Lehce a zdravě: všestranný tuňák z konzervy na 6 způsobů(24 receptů )
- Šest desítek nápadů, co s vařenými vejci aneb Kam s vejci na tvrdo(60 receptů )
- Šest desítek nápadů, co s vařenými vejci aneb Kam s vejci na tvrdo(60 receptů )