0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát Niçoise

Salát Niçoise
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

Salát Niçoise

4.6/5 Počet hodnocení: 37
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1935 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 120 g
Tuky 101 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát Nicoise vás v několika minutách přenese na  Azurového pobřeží. Skvělý nejen na léto.

Suroviny

brambory 500 g
malé
sůl
na vaření brambor
fazolky zelené 250 g
čerstvých nebo mražených
tuňák 200 g
konzervovaný, v olivovém oleji
vejce 4 ks
hlávkový salát 1 ks
lze nahradit ledovým, rozdělený na listy
olivy černé 1 hrst
Na zálivku
olivový olej 2 PL
ocet 2 PL
hořčice hrubozrnná 1 PL
nejlépe dijonská
majonéza 1 PL
pepř mletý 1 PL
na dochucení
sůl
na dochucení

Postup

1

Připravte brambory Nasypte je do hrnce (větší bram­bory rozkrojte na polovinu) a zalijte vodou svařenou v konvici. Hned ji uveďte znovu do varu a 12–15 minut vařte, aby byly brambory měkké, ale nezačaly se ještě rozpadat.

2

Fazolové lusky mezitím našikmo nakrájejte na kousky a po pěti minutách varu brambor k nim lusky přisypte – na uvaření jim stačí osm minut.

3

Ušlehejte dresink Olej z tuňáka slijte do misky, přimíchejte k němu přísady na zálivku a ochuťte směs solí a pepřem. Prošlehejte, aby vznikl krémový dresink.

4

Uvařte vajíčka Vložte je do studené vody (aby skořápka nepraskla, propíchněte ji na kulatějším konci silnou jehlou), vodu uveďte do varu a vejce vařte zhruba šest minut. Pak je rychle zchlaďte, aby šla dobře oloupat.

5

Zkompletujte Brambory a fazole sceďte a v hrnci je dobře promíchejte s dresinkem.

6

Asi dvě lžíce dresinku si ponechte stranou. Salátovou mísu vyložte listy salátu, doprostřed navršte brambory a fazole, navrch rozdrobte tuňáka a přidejte oloupaná a rozpůlená vajíčka. Posypte olivami a vše pokapejte zbylým dresinkem.

Kouzelná přísada:
Černé olivy dnes běžně seženete na váhu; cenově výhodnější a chuťově lepší než ty ve sklenkách. Budete-li mít možnost, sáhněte po řecké odrůdě Kalamata. 100 g stojí okolo 17 Kč.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

Anonym

Mám menší úpravy: místo fazolových lusek používám sterilované fazole (červené), a preferuji ledový salát, jinak je ovšem salát excelentní!!

Anonym

Recept se nachází v č.9/04, str.14

Anonym

Včera jsem tento salát udělala k věčeři byl vynikající. Doporučuji

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč