Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cuketový salát s krutony

Cukety jsou nejběžnější druh tykve. Nejchutnější jsou mladé křehké plody, které lze jíst i se slupkou zasyrova v salátech. Mají málo kalorií a krásně jemnou chuť. Pokud vám salát přijde příliš asketický, doplňte ho opečeným nebo grilovaným kuřecím masem.

Vydání: 2014/8
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT6M
Pečení 0:06
Salát Středomořská

Ingredience

    • 60 g den starého bílého pečiva, bez kůrky, nakrájeného
    • 80 ml oleje panenského olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3 malé cukety, nakrájené na velmi tenké dlouhé plátky (na struhadle anebo speciální mandolíně)
    • 4 saláty little gem + balení polníčku
    • 30 g nastrouhaného parmazánu
    • 1,5 lžíce vymačkané citronové šťávy
    • po 2 lžících lístků máty a hladkolisté petrželky
    • 1 lžíce estragonu
    • klínky citronu k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. V míse smíchejte pečivo a polovinu olivového oleje, osolte a opepřete. Protřeste, aby se vše promíchalo. Rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem, pečte dozlatova (4-6 minut), občas promíchejte.

2 Cuketu a salátové listy dejte do mísy, posypte 1/3 parmazánu, přilijte zbylý olej, šťávu z citronu, přidejte bylinky, osolte a opepřete. Promíchejte. Posypte vychladlými krutony a zbylým parmazánem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Toust s pečenými paprikami a česnekem

Široké nudle s cuketou, citronem a mandlemi

Papriková omáčka se šafránem

Karbanátky s lilkem

Türlü aneb ratatouille po turecku

Kuřecí prsa s rajčatovo-olivovou omáčkou

Kuřecí prsa s rajčatovo-olivovou omáčkou

44 nej receptů s cuketami

40 skvělých salátů

REKLAMA

Přidat komentář