Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1136 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 57 g
Tuky 83 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cukety jsou nejběžnější druh tykve. Nejchutnější jsou mladé křehké plody, které lze jíst i se slupkou zasyrova v salátech. Mají málo kalorií a krásně jemnou chuť. Pokud vám salát přijde příliš asketický, doplňte ho opečeným nebo grilovaným kuřecím masem.

Suroviny

bílé, den staré, bez kůrky, nakrájené
olivový olej panenský 80 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
malá, na velmi tenké dlouhé plátky (na struhadle anebo speciální mandolíně)
little gem salát 4 ks
polníček 1 bal
strouhaný
vymačkaná
máta 2 PL
petrželka 2 PL
hladkolistá
estragon 1 PL
klínky, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. V míse smíchejte pečivo a polovinu olivového oleje, osolte a opepřete. Protřeste, aby se vše promíchalo. Rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem, pečte dozlatova (4-6 minut), občas promíchejte.

2

Cuketu a salátové listy dejte do mísy, posypte 1/3 parmazánu, přilijte zbylý olej, šťávu z citronu, přidejte bylinky, osolte a opepřete. Promíchejte. Posypte vychladlými krutony a zbylým parmazánem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín