0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cuketový salát s krutony

Cuketový salát s krutony

4.7/5 Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1136 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 57 g
Tuky 83 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cukety jsou nejběžnější druh tykve. Nejchutnější jsou mladé křehké plody, které lze jíst i se slupkou zasyrova v salátech. Mají málo kalorií a krásně jemnou chuť. Pokud vám salát přijde příliš asketický, doplňte ho opečeným nebo grilovaným kuřecím masem.

Suroviny

pečivo 60 g
bílé, den staré, bez kůrky, nakrájené
olivový olej panenský 80 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
malá, na velmi tenké dlouhé plátky (na struhadle anebo speciální mandolíně)
little gem salát 4 ks
polníček 1 bal
strouhaný
citronová šťáva 1,5 PL
vymačkaná
máta 2 PL
petrželka 2 PL
hladkolistá
estragon 1 PL
klínky, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. V míse smíchejte pečivo a polovinu olivového oleje, osolte a opepřete. Protřeste, aby se vše promíchalo. Rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem, pečte dozlatova (4-6 minut), občas promíchejte.

2

Cuketu a salátové listy dejte do mísy, posypte 1/3 parmazánu, přilijte zbylý olej, šťávu z citronu, přidejte bylinky, osolte a opepřete. Promíchejte. Posypte vychladlými krutony a zbylým parmazánem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč