Cuketový salát s krutony

Cuketový salát s krutony

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1136 kcal
Bílkoviny 24 g
Cukr 57 g
Tuky 83 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cukety jsou nejběžnější druh tykve. Nejchutnější jsou mladé křehké plody, které lze jíst i se slupkou zasyrova v salátech. Mají málo kalorií a krásně jemnou chuť. Pokud vám salát přijde příliš asketický, doplňte ho opečeným nebo grilovaným kuřecím masem.

Suroviny

pečivo 60 g
bílé, den staré, bez kůrky, nakrájené
olivový olej panenský 80 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
cuketa 3 ks
malá, na velmi tenké dlouhé plátky (na struhadle anebo speciální mandolíně)
little gem salát 4 ks
polníček 1 bal
parmazán 30 g
strouhaný
citronová štáva 1.5 PL
vymačkaná
máta 2 PL
petrželka 2 PL
hladkolistá
estragon 1 PL
citron
klínky, k podávání

1 Troubu předehřejte na 180 °C. V míse smíchejte pečivo a polovinu olivového oleje, osolte a opepřete. Protřeste, aby se vše promíchalo. Rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem, pečte dozlatova (4-6 minut), občas promíchejte.

2 Cuketu a salátové listy dejte do mísy, posypte 1/3 parmazánu, přilijte zbylý olej, šťávu z citronu, přidejte bylinky, osolte a opepřete. Promíchejte. Posypte vychladlými krutony a zbylým parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit