Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rozhuda s pažitkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 36
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1693 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 43 g
Tuky 127 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozhuda je tvarohová pomazánka se zelenými bylinkami a cibulkou. Nejlepší je na čerstvém chlebu, zapíjená vychlazeným pivem.

Suroviny

máslo 150 g
mléko 75 ml
lze nahradit smetanou
jemně nakrájená
pažitka 3 PL
jemně nakrájená
sůl
pepř
čerstvě mletý
cukr 1 ČL
rovná lžička
k podávání

Postup

1

Máslo utřete do pěny, přidejte tvaroh a podle potřeby zřeďte mlékem nebo smetanou. Důkladně prošlehejte.

2

Přisypte pokrájenou cibuli a pažitku, podle chuti osolte, opepřete a přidejte lžičku cukru (s pomazánkou udělá hotový zázrak – krásně zjemní chuť). Vyšlehejte hladkou pomazánku. Podávejte ji buď namazanou na chlebu, nebo k vařeným či pečeným bramborám.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

24.02.2009 20:35
pomazánka je dobrá - cibule jí dává zajímavou chuť. my jsme si chleba ještě posypali pokrájenou lahůdkovou cibulkou a řeřichou a pochutnali jsme si...
04.09.2007 20:55
Recept se nachází v č.4/06, str.61