Rozhuda je tvarohová pomazánka se zelenými bylinkami a cibulkou. Nejlepší je na čerstvém chlebu, zapíjená vychlazeným pivem.
Suroviny
máslo
150
g
tvaroh měkký
500
g
mléko
75
ml
lze nahradit smetanou
cibule
1
ks
jemně nakrájená
pažitka
3
PL
jemně nakrájená
sůl
pepř
čerstvě mletý
cukr
1
ČL
rovná lžička
k podávání
Postup
1
Máslo utřete do pěny, přidejte tvaroh a podle potřeby zřeďte mlékem nebo smetanou. Důkladně prošlehejte.
2
Přisypte pokrájenou cibuli a pažitku, podle chuti osolte, opepřete a přidejte lžičku cukru (s pomazánkou udělá hotový zázrak – krásně zjemní chuť). Vyšlehejte hladkou pomazánku. Podávejte ji buď namazanou na chlebu, nebo k vařeným či pečeným bramborám.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Připravte si vmžiku nejlepší dipy na váš stůl(18 receptů )
- Tvarohová pomazánka pokaždé jinak a vždycky vynikající(12 receptů )
Komentáře