Rozhuda s pažitkou

Rozhuda s pažitkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1637 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 42 g
Tuky 146 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozhuda je tvarohová pomazánka se zelenými bylinkami a cibulkou. Nejlepší je na čerstvém chlebu, zapíjená vychlazeným pivem.

Suroviny

máslo 150 g
tvaroh 500 g
měkký
mléko 50 ml
lze nahradit smetanou
cibule 1 ks
jemně nakrájená
pažitka 3 PL
jemně nakrájená
sůl
pepř
cukr 1 ČL
rovná lžička
chleba
k podávání

1 Máslo utřete do pěny, přidejte tvaroh a podle potřeby zřeďte mlékem nebo smetanou. Důkladně prošlehejte.

2 Přisypte pokrájenou cibuli a pažitku, podle chuti osolte, opepřete a přidejte lžičku cukru (s pomazánkou udělá hotový zázrak – krásně zjemní chuť). Vyšlehejte hladkou pomazánku. Podávejte ji buď namazanou na chlebu, nebo k vařeným či pečeným bramborám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

Anonym

pomazánka je dobrá - cibule jí dává zajímavou chuť. my jsme si chleba ještě posypali pokrájenou lahůdkovou cibulkou a řeřichou a pochutnali jsme si...

Obchod Apetit