Rozhuda je tvarohová pomazánka se zelenými bylinkami a cibulkou. Nejlepší je na čerstvém chlebu, zapíjená vychlazeným pivem.
Suroviny
máslo
150
g
tvaroh
500
g
měkký
mléko
50
ml
lze nahradit smetanou
cibule
1
ks
jemně nakrájená
pažitka
3
PL
jemně nakrájená
sůl
pepř
cukr
1
ČL
rovná lžička
chleba
k podávání
Postup
1
Máslo utřete do pěny, přidejte tvaroh a podle potřeby zřeďte mlékem nebo smetanou. Důkladně prošlehejte.
2
Přisypte pokrájenou cibuli a pažitku, podle chuti osolte, opepřete a přidejte lžičku cukru (s pomazánkou udělá hotový zázrak – krásně zjemní chuť). Vyšlehejte hladkou pomazánku. Podávejte ji buď namazanou na chlebu, nebo k vařeným či pečeným bramborám.
Komentáře
Anonym
04.09.2007 20:55
Apetit 4/06
Anonym
24.02.2009 20:35
dobré