Tvarohová pomazánka
Pomazánky z tvarohu jsou zdravé a nachystáte je během chvilky. Stačí tvaroh smíchat s cibulkou, pažitkou, nastrouhaným vajíčkem, ředkvičkou, sušenými rajčaty nebo třeba uzeným lososem, namazat na plátek čerstvého chleba a rázem vytvoříte skvělou svačinkou nejen pro děti. Tvarohová pomazánka s česnekem je navíc výborná na topinky nebo jednohubky. Přesto, že se u tvarohových pomazánek dá zdárně improvizovat, věříme, že alespoň jeden osvědčený recept se vždycky hodí.
...
- Na přípravu tvarohové pomazánky můžete použít libovolně tučný měkký tvaroh. Čím tučnější bude, tím líp bude klouzat do krku a tím sytivější a výživnější pomazánka bude.
- Tvaroh v kostce je tužší než v plastové vaničce, pomazánce dodá pevnou konzistenci a silnou nakyslou chuť. Můžete ho proto smíchat s vodnatější zeleninou.
- Oproti tomu vaničkový je jemnější a vždy je potřeba z něj slít přebytečnou syrovátku.
- Tvaroh můžete zjemnit vyšlehaným máslem, šlehačkou, krémovým sýrem nebo lžící majonézy.
- Připravte tvarohovou pomazánku se sardinkami, tvarohovou pomazánku s mrkví nebo rozhudu a uvidíte, že si strávníci budou olizovat prsty.
- Naprostý evergreen je budapešťská pomazánka, která k dostání v lahůdkářstvích po celá desetiletí. Její základ tvoří tvaroh zjemněný máslem, smíchaný s nakrájenou cibulkou, sladkou mletou paprikou a ochucený solí a pepřem. Fajnsmekři přidávají do Budapešti brynzu.
Celý popis