Špagety po boloňsku, jak je ještě neznáte

Špagety po boloňsku, jak je ještě neznáte

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3120 kcal
Bílkoviny 187 g
Cukr 286 g
Tuky 128 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Vůně Itálie

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno nakrájená
česnek 2 stroužky
řapíkatý celer 1 ks
jemně nasekaný
hovězí maso mleté 450 g
sušená rajčata 2 PL
sekaná, lze nahradit protlakem
konzervovaná rajčata loupaná 400 g
konzerva,včetně nálevu
vývar 150 g
volte podle druhu mletého masa, může být i z kostky
olivy černé 50 g
vypeckované a nasekané
těstoviny 500 g
uvařených al dente \"na skus\"
bazalka hrst
sůl
pepř
Na velké pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a osmahněte na nich na středním plameni 1 velkou na drobno nakrájenou cibuli, 2 rozdrcené stroužky česneku a 1 jemně nasekaný řapík celeru. Asi po čtyřech minutách, až cibule trochu změkne, vsyp­te 450 g mletého masa a za občasného promíchání osmažte. Vmíchejte 2 lžíce sekaných sušených rajčat (nebo protlaku) a přilijte 400g konzervu loupaných rajčat včetně nálevu, 150 ml vývaru (volte podle druhu mletého masa; může být i z kostky) a vmíchejte 50 g vypeckovaných a nasekaných černých oliv. Osolte a opepřete. Vše důkladně promíchejte a zvolna povařte pod pokličkou na mírném ohni 35 až 40 minut, až bude maso pěkně křehké a omáčka zhoustne. Mezitím uvařte 500 g těstovin ‚na skus‘. Před podáváním přelijte omáčku přes těstoviny, případně trochu zakápněte olivovým olejem, a posypte hrstí nasekaných bazal­kových lístků.

Obchod Apetit