Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Boloňské gnocchi se špenátem

Boloňské gnocchi se špenátem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2308 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 222 g
Tuky 75 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Rychlá a vydatná večeře, kterou zasytíte celou rodinu a ještě si od všech vysloužíte pochvalu.

Suroviny

rajče 800 g
konzervovaná, sekaná
bylinky 1 PL
italská směs
baby, listy, proprané a okapané
gnocchi bramborové 500 g
sůl
pepř
olivový olej 1 ČL
natrhaná

Postup

1

Na velké nepřilnavé pánvi (o průměru 31 cm) pár minut opékejte maso na oleji. Přidejte rajčata a bylinky; bude-li směs moc hustá, přidejte maximálně 1 plechovku vody. Přiveďte k varu a 20 minut zvolna vařte. Na poslední minutu přihoďte špenát, aby zavadl. Zapněte gril či troubu. Až bude maso skoro hotové, uvařte gnocchi a slijte. Gnocchi i špenát vmíchejte do omáčky, osolte, opepřete a vlijte do velké ohnivzdorné nádoby. Navrch dejte mozzarellu a zapečte ji, aby začala zlátnout.

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...