Rychlá a vydatná večeře, kterou zasytíte celou rodinu a ještě si od všech vysloužíte pochvalu.
Suroviny
hovězí maso mleté
500
g
libové
rajče
800
g
konzervovaná, sekaná
bylinky
1
PL
italská směs
špenát
400
g
baby, listy, proprané a okapané
gnocchi bramborové
500
g
sůl
pepř
olivový olej
1
ČL
mozzarella
125
g
natrhaná
Postup
1
Na velké nepřilnavé pánvi (o průměru 31 cm) pár minut opékejte maso na oleji. Přidejte rajčata a bylinky; bude-li směs moc hustá, přidejte maximálně 1 plechovku vody. Přiveďte k varu a 20 minut zvolna vařte. Na poslední minutu přihoďte špenát, aby zavadl. Zapněte gril či troubu. Až bude maso skoro hotové, uvařte gnocchi a slijte. Gnocchi i špenát vmíchejte do omáčky, osolte, opepřete a vlijte do velké ohnivzdorné nádoby. Navrch dejte mozzarellu a zapečte ji, aby začala zlátnout.