0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Boloňské špagety do ruky

Boloňské špagety do ruky

4 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Na asi 18 kousků, dle velikosti muffinové formy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2378 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 128 g
Tuky 110 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je nejgeniálnější jednohubka, jakou můžete připravit. Navíc se do ní dají zužitkovat zbylé špagety od oběda!

Suroviny

olivový olej 1 PL
+ na vymazání formiček
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
hovězí maso mleté 600 g
česnek 2 stroužky
drcené
rajčatové pyré 400 g
lze nahradit passatou
špagety 150 g
sůl
mouka 0.33 hrnku
semolinové nebo obyčejné hladké
vejce 3 ks
lehce prošlehaná
sýr 1 PL
nastrouhaného, nejlépe mix mozzarelly a ementálu
bazalka hrst
nasekaných + celé na ozdobení
petrželka hrst
nasekané

1 V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm cibuli dosklovita. Přidejte maso a opékejte jej do zhnědnutí, průběžně rozbíjejte hrudky vařečkou. Přidejte česnek, krátce jej opečte, přilijte rajčatové pyré a 10 minut vše zvolna vařte. Odstavte a nechte lehce zchladnout.

2 Špagety uvařte v osolené vodě al dente. Slijte je, dejte do velké mísy a prostříhejte kuchyňskými nůžkami, aby vznikly kratší kousky.

3 Troubu předehřejte na 180°C, vymažte nebo vystříkejte olejem muffinovou formu. Ke špagetám přidejte masovou směs, mouku, vejce a polovinu sýra. Přidejte nasekané bylinky a promíchejte, dochuťte solí. Směs rozdělte do muffinových formiček, posypte zbylým sýrem a dejte péct na 20 minut, nechte 5 minut chladnout ve formě a poté vyjměte. Podávejte horké nebo studené, ozdobené listy bazalky.

NĚCO NAVÍC
Máte-li rádi pikantní chutě, přidejte příště do masové směsi chilli vločky nebo chilli koření. Zajímavou obměnou může být i koření tacos.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit