Boloňské špagety do ruky

Boloňské špagety do ruky

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do 30 minut Velmi snadné Na asi 18 kousků, dle velikosti muffinové formy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2378 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 128 g
Tuky 110 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je nejgeniálnější jednohubka, jakou můžete připravit. Navíc se do ní dají zužitkovat zbylé špagety od oběda!

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
+ na vymazání formiček
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
hovězí maso mleté 600 g
česnek 2 stroužky
drcené
rajčatové pyré 400 g
lze nahradit passatou
špagety 150 g
sůl
mouka 0.33 hrnku
semolinové nebo obyčejné hladké
vejce 3 ks
lehce prošlehaná
sýr 1 PL
nastrouhaného, nejlépe mix mozzarelly a ementálu
bazalka hrst
nasekaných + celé na ozdobení
petrželka hrst
nasekané

1 V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm cibuli dosklovita. Přidejte maso a opékejte jej do zhnědnutí, průběžně rozbíjejte hrudky vařečkou. Přidejte česnek, krátce jej opečte, přilijte rajčatové pyré a 10 minut vše zvolna vařte. Odstavte a nechte lehce zchladnout.

2 Špagety uvařte v osolené vodě al dente. Slijte je, dejte do velké mísy a prostříhejte kuchyňskými nůžkami, aby vznikly kratší kousky.

3 Troubu předehřejte na 180°C, vymažte nebo vystříkejte olejem muffinovou formu. Ke špagetám přidejte masovou směs, mouku, vejce a polovinu sýra. Přidejte nasekané bylinky a promíchejte, dochuťte solí. Směs rozdělte do muffinových formiček, posypte zbylým sýrem a dejte péct na 20 minut, nechte 5 minut chladnout ve formě a poté vyjměte. Podávejte horké nebo studené, ozdobené listy bazalky.

NĚCO NAVÍC
Máte-li rádi pikantní chutě, přidejte příště do masové směsi chilli vločky nebo chilli koření. Zajímavou obměnou může být i koření tacos.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit