0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Boloňské špagety do ruky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Na asi 18 kousků, dle velikosti muffinové formy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2793 kcal
Bílkoviny 211 g
Sacharidy 132 g
Tuky 147 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je nejgeniálnější jednohubka, jakou můžete připravit. Navíc se do ní dají zužitkovat zbylé špagety od oběda!

Suroviny

olivový olej 1 PL
+ na vymazání formiček
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
rajčatová passata - pyré 400 g
lze nahradit passatou
špagety (těstoviny) 150 g
sůl
mouka hrnku
semolinové nebo obyčejné hladké
vejce 3 ks
lehce prošlehaná
sýr 1 hrnek
nastrouhaného, nejlépe mix mozzarelly a ementálu
bazalka hrst
nasekaných + celé na ozdobení
petrželka hrst
nasekané

1 V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm cibuli dosklovita. Přidejte maso a opékejte jej do zhnědnutí, průběžně rozbíjejte hrudky vařečkou. Přidejte česnek, krátce jej opečte, přilijte rajčatové pyré a 10 minut vše zvolna vařte. Odstavte a nechte lehce zchladnout.

2 Špagety uvařte v osolené vodě al dente. Slijte je, dejte do velké mísy a prostříhejte kuchyňskými nůžkami, aby vznikly kratší kousky.

3 Troubu předehřejte na 180°C, vymažte nebo vystříkejte olejem muffinovou formu. Ke špagetám přidejte masovou směs, mouku, vejce a polovinu sýra. Přidejte nasekané bylinky a promíchejte, dochuťte solí. Směs rozdělte do muffinových formiček, posypte zbylým sýrem a dejte péct na 20 minut, nechte 5 minut chladnout ve formě a poté vyjměte. Podávejte horké nebo studené, ozdobené listy bazalky.

NĚCO NAVÍC
Máte-li rádi pikantní chutě, přidejte příště do masové směsi chilli vločky nebo chilli koření. Zajímavou obměnou může být i koření tacos.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč