Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Boloňské špagety do ruky

Tohle je nejgeniálnější jednohubka, jakou můžete připravit. Navíc se do ní dají zužitkovat zbylé špagety od oběda!

Vydání: 2019/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na asi 18 kousků, dle velikosti muffinové formy
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Pečení 0:20
Chuťovka

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje + na vymazání formiček
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 600 g mletého hovězího masa
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 400 g rajčatového pyré nebo passaty
    • 150 g špaget
    • sůl
    • 1/3 hrnku semolinové nebo obyčejné hladké mouky
    • 3 vejce, lehce prošlehaná
    • 1 hrnek nastrouhaného sýra, nejlépe mix mozzarelly a ementálu
    • hrst bazalkových listů, nasekaných + celé na ozdobení
    • hrst nasekané hladkolisté petržele

Příprava jídla

1 V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm cibuli dosklovita. Přidejte maso a opékejte jej do zhnědnutí, průběžně rozbíjejte hrudky vařečkou. Přidejte česnek, krátce jej opečte, přilijte rajčatové pyré a 10 minut vše zvolna vařte. Odstavte a nechte lehce zchladnout.

2 Špagety uvařte v osolené vodě al dente. Slijte je, dejte do velké mísy a prostříhejte kuchyňskými nůžkami, aby vznikly kratší kousky.

3 Troubu předehřejte na 180°C, vymažte nebo vystříkejte olejem muffinovou formu. Ke špagetám přidejte masovou směs, mouku, vejce a polovinu sýra. Přidejte nasekané bylinky a promíchejte, dochuťte solí. Směs rozdělte do muffinových formiček, posypte zbylým sýrem a dejte péct na 20 minut, nechte 5 minut chladnout ve formě a poté vyjměte. Podávejte horké nebo studené, ozdobené listy bazalky.

NĚCO NAVÍC
Máte-li rádi pikantní chutě, přidejte příště do masové směsi chilli vločky nebo chilli koření. Zajímavou obměnou může být i koření tacos.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pikantní spirálky

Tuňákové muffiny

Bramborové košíčky s vejcem

Houboví šneci

Přidat komentář