Pravá boloňská omáčka

Pravá boloňská omáčka

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (353)
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3120 kcal
Bílkoviny 155 g
Cukr 264 g
Tuky 138 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Šťavnatá krájená rajčata zaručí každému jídlu opravdovou rajskou chuť. Pro italskou kuchyni jsou naprosto nepostradatelná, ale chuťově povýší i klasické české lečo.

Suroviny

olivový olej 1 PL
máslo 4 PL
cibule 2 ks
jemně nasekaná
řapíkatý celer
několik řapíků, jemně nasekaný
mrkev 2 ks
středne velká, drobně nasekaná nebo nastrouhaná nahrubo
hovězí maso mleté 350 g
nebo směs hovězího a vepřového
sůl
pepř
čerstvý mletý
mléko 250 ml
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný
víno bílé 250 ml
suché
konzervovaná rajčata krájená 500 g
parmazán
čerstvě strouhaný, k podávání
těstoviny 400 g
tagliatelle nebo špagety

1 V kastrole na oleji a třech lžících másla osmahněte cibuli. Přidejte celer a mrkev, smažte dvě minuty. Vsypte maso, rozmačkejte je vidličkou, osolte a opepřete. Zalijte mlékem a povařte, až se mléko vypaří. Poprašte muškátem, zalijte vínem, promíchejte a nechte víno odvařit. Přilijte rajčata i s nálevem. Jakmile směs začne vřít, promíchejte ji a na co nejmírnějším plameni vařte bez pokličky do zhoustnutí. Je-li třeba, trochu podlijte. Promíchejte s těstovinami povařenými podle návodu na obalu na skus, přidejte zbývající lžíci másla a podávejte s parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit