Šťavnatá krájená rajčata zaručí každému jídlu opravdovou rajskou chuť. Pro italskou kuchyni jsou naprosto nepostradatelná, ale chuťově povýší i klasické české lečo.
Suroviny
olivový olej
1
PL
máslo
4
PL
cibule
2
ks
jemně nasekaná
řapíkatý celer
nasekaný
mrkev
2
ks
nahrubo nastrouhaná
hovězí maso mleté
350
g
nebo směs hovězího a vepřového
sůl
pepř
čerstvý mletý
mléko
250
ml
muškátový oříšek
1
špetka
strouhaný
víno bílé
250
ml
suché
konzervovaná rajčata krájená
500
g
strouhaný, k podávání
tagliatelle
400
g
nebo špagety
Postup
1
V kastrole na oleji a třech lžících másla osmahněte cibuli.
2
Přidejte celer a mrkev, smažte dvě minuty.
3
Vsypte maso, rozmačkejte je vidličkou, osolte a opepřete. Zalijte mlékem a povařte, až se mléko vypaří.
4
Poprašte muškátem, zalijte vínem, promíchejte a nechte víno odvařit.
5
Přilijte rajčata i s nálevem.
6
Jakmile směs začne vřít, promíchejte ji a na co nejmírnějším plameni vařte bez pokličky do zhoustnutí. Je-li třeba, trochu podlijte.
7
Promíchejte s těstovinami povařenými podle návodu na obalu na skus, přidejte zbývající lžíci másla a podávejte s parmazánem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 36 nejlepších italských receptů(36 receptů)
- 13 receptů s mletým masem aneb levné a chutné večere i obědy pro celou rodinu(15 receptů)
Komentáře
Pepek Namornik
02.04.2020 13:53
Tohle je na vyhlášení války
Tohle je na vyhlášení války Itálii. Omáčka bez chuti a barvy! Nedalo se to jíst bez dokořenění. Doporučuju přidat česnek a rozhodně víc rajčat a třeba rajčatový protlak. Zkazilo mi to celý oběd a celý den. Jsem tak nasraný, že jsem se registroval jen abych napsal tenhle komentář. Všichni kdo podle něj budete vařit buďte varováni.
Najděte si radši lepší recept. Ať se Vám neposere celej den jako mně.
Díky a přeji abyste to uvařili někomu z Itálie a ten Vám popřeje jak hezký den máte mít!
Sbohem.
Martina Kojzarová
02.04.2020 15:32
Dobrý den,
Dobrý den,
moc nás mrzí, že se omáčka nevydařila podle Vašich představ, a ještě více, že jste měl zkažený den. Nepovedené jídlo nepotěší nikoho. Recept má za ta léta velmi mnoho pozitivních ohlasů, ale je naprosto jasné, že ne vždy je možné se trefit do chuti a vkusu všem :-(.
Receptů na boloňskou omáčku máme v archivu hned několik a věříme, že by se Vám mohli do chuti trefit více, protože jsou dochucené výrazněji. Můžeme doporučit třeba boloňské ragů: https://www.apetitonline.cz/recepty/7143-dokonale-bolonske-ragu.html nebo boloňskou omáčku podle šéfkuchaře Richarda Fuchse: https://www.apetitonline.cz/recepty/8744-richardova-bolonska-omacka-s-t… či verzi, o kterou se s námi podělil Gianfranco Coizza: https://www.apetitonline.cz/recepty/8745-gianfrancova-bolonska-omacka-s…
S přáním co nejklidnějších dnů,
redakce Apetitu
Anonym
25.10.2021 14:02
In reply to Dobrý den, by martina.kojzarova
Dobry den, pridavam sa ku…
Iva W
01.08.2021 10:35
In reply to Tohle je na vyhlášení války by mezery jsou povoleny
Recept je bezpochyby…
Anonym
16.11.2021 18:04
In reply to Tohle je na vyhlášení války by mezery jsou povoleny
Ahoj Pepku :) každé vaření…