Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Steak s omáčkou pizzaiola
Steak s omáčkou pizzaiola
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Steak s omáčkou pizzaiola

4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 739 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 12 g
Tuky 56 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při přípravě šťavnatého steaku se držte dvou pravidel. Používejte kvalitní pánev s těžkým dnem, pokud možno teflonovou, a olej kapejte přímo na steak, nikoli do pánve. Opečené maso podávejte s naší italskou omáčkou, křupavým chlebem, zelenými lusky či salátem.

Suroviny

olivový olej 2 PL
300 g
steak ze svíčkové nebo dobře odležená roštěná, nakrájené o síle cca 2 cm
Na omáčku
rajče 250 g
zralá, nejlépe na větviččce, lze nahradit 400g nakládanými, loupanými
česnek 2 stroužky
olivový olej 2 PL
extra panenský
špetka
oregáno sušené, lze nahradit majoránkou
bazalka 6 ks
velké
sůl
pepř

Postup

1

Připravte si omáčku. Pokud máte čerstvá rajčata, nahrubo je pokrájejte. Dejte je na pánev spolu s česnekem a oregánem nebo majoránkou a ochuťte solí a pepřem. Pomalu vařte asi deset minut; jednou či dvakrát zamíchejte.

2

Sejměte z ohně, přidejte bazalkové lístky a promíchejte.

3

Rozpalte pánev s těžkým dnem. Obě strany steaku potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Položte maso na střed pánve a zmírněte plamen na střední.

4

Opékejte tři minuty po každé straně – tak získáte skvělý krvavý steak. Středně propečený bude za celkem sedm až osm minut a propečený asi za osm až deset minut.

5

Položte steaky na ohřáté talíře a nechte je tak pět minut stát.

6

Potom maso rozkrojte napůl a podávejte spolu s vypečenou šťávou a lahodnou italskou omáčkou.

Související články

Komentáře

03.09.2007 17:55
Recept se nachází v č.11/05, str.29
04.03.2007 21:25
Je to moc dobré! Nicméně jsem při druhém pokusu česnek nejprve osmahl do žluta v olivovém oleji a teprve poté přidal ostatní ingredience. Na závěr jsem v omáčce nechal prohřát několik zelených oliv. Mňam:-)
20.05.2006 11:42
Moc dobry jidlo.... :-) mnam.. Zvlaste ta omacka tomu dodala pravou chut... :-)