Steak s omáčkou pizzaiola

Steak s omáčkou pizzaiola

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (2)
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 739 kcal
Bílkoviny 18 g
Cukr 12 g
Tuky 56 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Při přípravě šťavnatého steaku se držte dvou pravidel. Používejte kvalitní pánev s těžkým dnem, pokud možno teflonovou, a olej kapejte přímo na steak, nikoli do pánve. Opečené maso podávejte s naší italskou omáčkou, křupavým chlebem, zelenými lusky či salátem.

Suroviny

olivový olej 2 PL
300 g
steak ze svíčkové nebo dobře odležená roštěná, nakrájené o síle cca 2 cm
Na omáčku
rajčata 250 g
zralá, nejlépe na větviččce, lze nahradit 400g nakládanými, loupanými
česnek 2 stroužky
olivový olej 2 PL
extra panenský
špetka
oregáno sušené, lze nahradit majoránkou
bazalka 6 ks
velké
sůl
pepř
1. Připravte si omáčku. Pokud máte čerstvá rajčata, nahrubo je pokrájejte. Dejte je na pánev spolu s česnekem a oregánem nebo majoránkou a ochuťte solí a pepřem. Pomalu vařte asi deset minut; jednou či dvakrát zamíchejte. Sejměte z ohně, přidejte bazalkové lístky a promíchejte.

2. Rozpalte pánev s těžkým dnem. Obě strany steaku potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Položte maso na střed pánve a zmírněte plamen na střední. Opékejte tři minuty po každé straně – tak získáte skvělý krvavý steak. Středně propečený bude za celkem sedm až osm minut a propečený asi za osm až deset minut.

3. Položte steaky na ohřáté talíře a nechte je tak pět minut stát. Potom maso rozkrojte napůl a podávejte spolu s vypečenou šťávou a lahodnou italskou omáčkou.

Obchod Apetit