Různé verze ‚peprstejku‘ jsou hitem restaurací. Možná si je spojujete s německou kuchyní; pocházejí ale z francouzské. Dodrželi jsme originální postup a šťávě dodali šmrnc trochou smetany.
Suroviny
Postup
Bifteky naklepejte klouby rukou, z obou stran osolte a ‚otlačte‘ v drceném pepři.
Troubu předehřejte na 220 stupňů.
Olej (stačí tenká vrstva) rozehřejte na těžké, nejlépe litinové pánvi a zprudka na něm bifteky opečte. Po třech minutách je otočte a pánev s masem vložte na další tři minuty do rozehřáté trouby, aby se opeklo z druhé strany.
Vyjměte a uchovejte na teplém místě.
Na pánvi rozpusťte máslo, rychle na něm opečte brambory a cuketu a pak je rozdělte na talíře spolu s bifteky.
Šťávu v pánvi zalijte smetanou, dosolte, přidejte zelený pepř a přelijte zálivkou maso.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Výběr pro milovníky poctivé porce masa(42 receptů )
- Hovězí svíčková zářící ve 20 receptech(14 receptů )
Komentáře