Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Steak s pepřovo-smetanovou omáčkou
steak na pepri
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Steak s pepřovo-smetanovou omáčkou

3/5 Počet hodnocení: 7
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1753 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 111 g
Tuky 101 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Různé verze ‚peprstejku‘ jsou hitem restaurací. Možná si je spojujete s německou kuchyní; pocházejí ale z francouzské. Dodrželi jsme originální postup a šťávě dodali šmrnc trochou smetany.

Suroviny

bifteky ze střední části, dobře odleželé
rostlinný olej 2 PL
pepř barevný
čerstvě namletý/nadrcený
pepř barevný 1 ČL
naložený
sůl
na dochucení
smetana 100 ml
K podávání
nové, malé, pečlivě omyté, uvařené
malé, podélně rozkrojené

Postup

1

Bifteky naklepejte klouby rukou, z obou stran osolte a ‚otlačte‘ v drceném pepři.

2

Troubu předehřejte na 220 stupňů.

3

Olej (stačí tenká vrstva) rozehřejte na těžké, nejlépe litinové pánvi a zprudka na něm bifteky opečte. Po třech minutách je otočte a pánev s masem vložte na další tři minuty do rozehřáté trouby, aby se opeklo z druhé strany.

4

Vyjměte a uchovejte na teplém místě.

5

Na pánvi rozpusťte máslo, rychle na něm opečte brambory a cuketu a pak je rozdělte na talíře spolu s bifteky.

6

Šťávu v pánvi zalijte smetanou, dosolte, přidejte zelený pepř a přelijte zálivkou maso.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

04.09.2007 22:19
Recept se nachází v č.5/06, str.48

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...