0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Steak s pepřovo-smetanovou omáčkou

steak na pepri
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Steak s pepřovo-smetanovou omáčkou

2.5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1753 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 111 g
Tuky 101 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Různé verze ‚peprstejku‘ jsou hitem restaurací. Možná si je spojujete s německou kuchyní; pocházejí ale z francouzské. Dodrželi jsme originální postup a šťávě dodali šmrnc trochou smetany.

Suroviny

svíčková 4 ks
bifteky ze střední části, dobře odleželé
rostlinný olej 2 PL
pepř barevný
čerstvě namletý/nadrcený
pepř barevný 1 ČL
naložený
sůl
na dochucení
smetana 100 ml
máslo 30 g
K podávání
nové, malé, pečlivě omyté, uvařené
malé, podélně rozkrojené

Postup

1

Bifteky naklepejte klouby rukou, z obou stran osolte a ‚otlačte‘ v drceném pepři.

2

Troubu předehřejte na 220 stupňů.

3

Olej (stačí tenká vrstva) rozehřejte na těžké, nejlépe litinové pánvi a zprudka na něm bifteky opečte. Po třech minutách je otočte a pánev s masem vložte na další tři minuty do rozehřáté trouby, aby se opeklo z druhé strany.

4

Vyjměte a uchovejte na teplém místě.

5

Na pánvi rozpusťte máslo, rychle na něm opečte brambory a cuketu a pak je rozdělte na talíře spolu s bifteky.

6

Šťávu v pánvi zalijte smetanou, dosolte, přidejte zelený pepř a přelijte zálivkou maso.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.5/06, str.48

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...