Recepty se salámem
Jako salámy se označují uzeniny vyrobené z masa, tukové složky a tzv. spojky. Existuje několik druhů i typů salámů – rozlišujeme je podle použitého masa a koření nebo podle typu výroby. Setkat se tak můžeme se salámy suchými, trvanlivými nebo polosuchými či vařenými. Společné mají jedno: tvar podlouhlé šišky, která se krájí na tenké plátky.
Salám se výborně hodí do studené kuchyně, k výrobě obložených chlebíčků, sendvičů, salátů, pomazánek. Salám můžeme podobně jako jiné uzeniny použít i v receptech teplé kuchyně, například při zapékaných pokrmech, na pizzu, do slaného pečení nebo dušených pokrmů.
...
- Základní rozdělení salámu je na měkké, které mají nižší dobu trvalinosti, a trvanlivé, které se suší a případně konzervují za použití plísně nebo horkého či studeného kouře.
Celý popis