Kvůli pavlickým buřtům se stojí fronty v obchodě. A kvůli utopencům z nich se budou stát fronty u vás před spíží.
Suroviny
špekáčky
2
kg
sůl
pepř
cibule
2
ks
na kolečka
paprika sterilovaná řezaná
česnek
5
stroužků
Na nálev
ocet
500
ml
cukr
podle chuti
nové koření
4
kuličky
pepř
4
kuličky
bobkový list
4
ks
sůl
1
ČL
Postup
1
Uzeninu oloupejte, po delší straně je zhruba do půlky nakrojte, mírně osolte a opepřete a do každého zářezu dejte půlkolečko cibule, kousek papriky a pár plátků česneku.
2
Pětilitrovou, čistou a suchou sklenici vyskládejte vrstvami buřtů a zbylé zeleniny. Poslední vrstvou by měla být cibule.
3
Připravte si nálev: všechny na něj potřebné suroviny dejte do hrnce, zalijte 250 ml vody a přiveďte k varu. Minutu povařte a pak nechte mírně zchladnout. Nálevem přelijte obsah sklenice, uzavřete a nechte nejméně 5 dnů zrát. Podávejte nejlépe s čerstvým chlebem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Chuťovky k pivu: 21 receptů na dokonalé pohoštění(21 receptů)