0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7361 kcal
Bílkoviny 299 g
Sacharidy 371 g
Tuky 520 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kvůli pavlickým buřtům se stojí fronty v obchodě. A kvůli utopencům z nich se budou stát fronty u vás před spíží.

Suroviny

špekáčky 2 kg
sůl
pepř
cibule 2 ks
na kolečka
paprika sterilovaná řezaná
česnek 5 stroužků
Na nálev
ocet 500 ml
cukr
podle chuti
nové koření 4 kuličky
pepř 4 kuličky
bobkový list 4 ks
sůl 1 ČL

Postup

1

Uzeninu oloupejte, po delší straně je zhruba do půlky nakrojte, mírně osolte a opepřete a do každého zářezu dejte půlkolečko cibule, kousek papriky a pár plátků česneku.

2

Pětilitrovou, čistou a suchou sklenici vyskládejte vrstvami buřtů a zbylé zeleniny. Poslední vrstvou by měla být cibule.

 

3

Připravte si nálev: všechny na něj potřebné suroviny dejte do hrnce, zalijte 250 ml vody a přiveďte k varu. Minutu povařte a pak nechte mírně zchladnout. Nálevem přelijte obsah sklenice, uzavřete a nechte nejméně 5 dnů zrát. Podávejte nejlépe s čerstvým chlebem.

Související články

Vše, co potřebujete vědět o zavařování a nakládání
  • ARCHIV / nepridavat nove

Vše, co potřebujete vědět o zavařování a nakládání

Na úvod se sluší říci, že zelenina se nakládá, ovoce zavařuje. Produkty z ovoce, jako například šťávy se louhují, rozvařují a pasírují, následně ředí s vodu a sterilují v tekuté konzistenci. Proto, aby vydržely déle, je nezbytným pomocníkem...

Obchod Apetit