Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní utopenci
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 70
Do 45 minut Velmi snadné 5-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4399 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 336 g
Tuky 260 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní utopenci jsou skvělou chuťovkou i studenou večeří. Jen je třeba počítat s dostatečným časovým předstihem, aby se všechny chutě mohly rozležet. Pokud máte rádi ostré, přidejte do sklenice feferonku. Nebojte se množství octa uvedeného v receptu, během zrání se vstřebá.

Související recepty

Suroviny

kvalitních, s vysokým podílem masa
paprika sterilovaná řezaná 660 g
nakládaná červená paprika či kapie, 1 sklenice
podélně nakrájených na plátky
na plátky
Na lák
pepř 5 kuliček
nové koření 3 kuličky
ocet 900 ml
8% kvasný lihový
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Připravte si lák. Svařte 600 ml vody s celým kořením, přeceďte a nechte vychladnout. Smíchejte s octem a podle chuti můžete ještě opepřit a osolit.

2

Špekáčky oloupejte a podélně rozpulte, ale nedokrojte – půlky by měly jít otevřít, ale musí zůstat spojené. Do řezu naklaďte dva podélné plátky okurky, kolečka cibule a 1⁄2–1 lžíci paprik. Přiklopte a upevněte párátky.

3

Takto připravené buřtíky vrstvěte naležato do skleněné lahve se širším hrdlem. Vrstvy prokládejte zbylou cibulí, kapií a okurkou. Sklenici naplňte vrchovatě, zalijte až po okraj lákem a pevně uzavřete. Nechte uležet v chladnu alespoň týden. Během této doby můžete v případě potřeby dolít lákem, popřípadě čistým octem.

NĚCO NAVÍC
Čím kvalitnější koupíte špekáčky, tím lepší bude výsledný produkt. Kromě Globusu jsou dobré i špekáčky třeba od řezníka Dolejšího z Davle (www.dolejsi.cz), z Masny Vimperk (www.vimperskamasna.cz) nebo od Prantla (www.janprantl.cz)kvalitních, s vysokým podílem masa

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín