0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.4/5 Počet hodnocení: 64
Více než hodinu Velmi snadné 5-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4399 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 336 g
Tuky 260 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebojte se množství octa v nálevu, během zrání se vstřebá.

Suroviny

kvalitních, s vysokým podílem masa
paprika sterilovaná řezaná 660 g
nakládaná červená paprika či kapie, 1 sklenice
okurky nakládané 8 ks
podélně nakrájených na plátky
cibule 5 ks
na plátky
Na lák
pepř 5 kuliček
nové koření 3 kuličky
bobkový list 2 ks
ocet 900 ml
8% kvasný lihový
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Připravte si lák. Svařte 600 ml vody s celým kořením, přeceďte a nechte vychladnout. Smíchejte s octem a podle chuti můžete ještě opepřit a osolit.

2 Špekáčky oloupejte a podélně rozpulte, ale nedokrojte – půlky by měly jít otevřít, ale musí zůstat spojené. Do řezu naklaďte dva podélné plátky okurky, kolečka cibule a 1⁄2–1 lžíci paprik. Přiklopte a upevněte párátky.

3 Takto připravené buřtíky vrstvěte naležato do skleněné lahve se širším hrdlem. Vrstvy prokládejte zbylou cibulí, kapií a okurkou. Sklenici naplňte vrchovatě, zalijte až po okraj lákem a pevně uzavřete. Nechte uležet v chladnu alespoň týden. Během této doby můžete v případě potřeby dolít lákem, popřípadě čistým octem.

NĚCO NAVÍC
Čím kvalitnější koupíte špekáčky, tím lepší bude výsledný produkt. Kromě Globusu jsou dobré i špekáčky třeba od řezníka Dolejšího z Davle (www.dolejsi.cz), z Masny Vimperk (www.vimperskamasna.cz) nebo od Prantla (www.janprantl.cz)kvalitních, s vysokým podílem masa

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč