0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.4 / 5. Počet hodnocení: 64
Více než hodinu Velmi snadné 5-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4399 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 336 g
Tuky 260 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebojte se množství octa v nálevu, během zrání se vstřebá.

Suroviny

špekáčky 10 ks
kvalitních, s vysokým podílem masa
paprika sterilovaná řezaná 660 g
nakládaná červená paprika či kapie, 1 sklenice
okurky nakládané 8 ks
podélně nakrájených na plátky
cibule 5 ks
na plátky
Na lák
pepř 5 kuliček
nové koření 3 kuličky
bobkový list 2 ks
ocet 900 ml
8% kvasný lihový
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Připravte si lák. Svařte 600 ml vody s celým kořením, přeceďte a nechte vychladnout. Smíchejte s octem a podle chuti můžete ještě opepřit a osolit.

2 Špekáčky oloupejte a podélně rozpulte, ale nedokrojte – půlky by měly jít otevřít, ale musí zůstat spojené. Do řezu naklaďte dva podélné plátky okurky, kolečka cibule a 1⁄2–1 lžíci paprik. Přiklopte a upevněte párátky.

3 Takto připravené buřtíky vrstvěte naležato do skleněné lahve se širším hrdlem. Vrstvy prokládejte zbylou cibulí, kapií a okurkou. Sklenici naplňte vrchovatě, zalijte až po okraj lákem a pevně uzavřete. Nechte uležet v chladnu alespoň týden. Během této doby můžete v případě potřeby dolít lákem, popřípadě čistým octem.

NĚCO NAVÍC
Čím kvalitnější koupíte špekáčky, tím lepší bude výsledný produkt. Kromě Globusu jsou dobré i špekáčky třeba od řezníka Dolejšího z Davle (www.dolejsi.cz), z Masny Vimperk (www.vimperskamasna.cz) nebo od Prantla (www.janprantl.cz)kvalitních, s vysokým podílem masa

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč