Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Utopenci
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 303
Do hodiny Velmi snadné 4-8 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3284 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 206 g
Tuky 214 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chuťový zážitek z hospodského jídla, připraveného z prvotřídních surovin, poctivě a s láskou, probudí v každém strávníkovi záchvat nostalgie. Nejdůležitější je vybrat dobrou uzeninu a naložit je do skvělého nálevu (láku). Domácí utopence podle našeho základního receptu zvládne každý. Pokud chcete, aby byli utopenci ďábelští, přidejte do nálevu ještě o jednu lžičku chilli vloček více.

Související recepty

Suroviny

menší, oloupané
nakrájená na kolečka
hořčice plnotučná 2 PL
pepř
čerstvě mletý
paprika sterilovaná řezaná 100 g
scezená
Na nálev
ocet 200 ml
cukr 1 špetka
sůl 1 ČL
pepř mletý 2 ČL
celý
sušené feferonky 1 ks
drcená

Postup

1

Do hrnce nalijte 500 ml vody. Přidejte ocet, koření, cukr a sůl. Přiveďte k varu a povařte 2 minuty. Nechte vychladnout.

2

Špekáčky částečně podélně nakrojte. Uvnitř řezu potřete plnotučnou hořčicí, opepřete a vyložte cibulí.

3

Vrstvěte do zavařovací lahve. Střídejte naplněné špekáčky a papriku se zbytkem cibule. Do jedné vrstvy by se vám měly vejít vždy dva špekáčky.

4

Zalijte nálevem a nechte uležet v chladničce nejméně 5 dní.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...