Chuťový zážitek z hospodského jídla, připraveného z prvotřídních surovin, poctivě a s láskou, probudí v každém strávníkovi záchvat nostalgie. Nejdůležitější je vybrat dobrou uzeninu a naložit je do skvělého nálevu (láku). Domácí utopence podle našeho základního receptu zvládne každý. Pokud chcete, aby byli utopenci ďábelští, přidejte do nálevu ještě o jednu lžičku chilli vloček více.
Suroviny
Postup
Do hrnce nalijte 500 ml vody. Přidejte ocet, koření, cukr a sůl. Přiveďte k varu a povařte 2 minuty. Nechte vychladnout.
Špekáčky částečně podélně nakrojte. Uvnitř řezu potřete plnotučnou hořčicí, opepřete a vyložte cibulí.
Vrstvěte do zavařovací lahve. Střídejte naplněné špekáčky a papriku se zbytkem cibule. Do jedné vrstvy by se vám měly vejít vždy dva špekáčky.
Zalijte nálevem a nechte uležet v chladničce nejméně 5 dní.