0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6 / 5. Počet hodnocení: 214
Více než hodinu Velmi snadné 4-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3997 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 288 g
Tuky 231 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chuťový zážitek z hospodského jídla, připraveného z prvotřídních surovin, poctivě a s láskou, probudí v každém strávníkovi záchvat nostalgie. Nevěříte?

Suroviny

špekáčky 8 ks
oloupané
cibule 2 ks
nakrájená na kolečka
hořčice plnotučná 2 PL
pepř
čerstvě mletý
paprika sterilovaná řezaná 100 g
Na nálev
ocet 200 ml
cukr špetka
sůl PL
bobkový list 2 ks
pepř mletý 2
celý
nové koření 1 PL
sušené feferonky 1 ks
drcené

Postup

1

Přísady na nálev spolu s 500 ml vody povařte 2 minuty a nechte vychladnout.

2

Špekáčky podélně nakrojte, ale nedokrojte. Uvnitř řezu opepřete, potřete plnotučnou hořčicí a vyložte cibulí. Střídavě se zbylou cibulí a kapií vrstvěte do zavařovací lahve – měly by se vám vejít vždy dva špekáčky do jedné vrstvy.

3

Zalijte nálevem a nechte uležet v chladničce nejméně 5 dní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit