Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Utopenci
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 293
Do hodiny Velmi snadné 4-8 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3311 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 211 g
Tuky 214 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chuťový zážitek z hospodského jídla, připraveného z prvotřídních surovin, poctivě a s láskou, probudí v každém strávníkovi záchvat nostalgie. Nejdůležitější je vybrat dobrou uzeninu a naložit je do skvělého nálevu (láku). Domácí utopence podle našeho základního receptu zvládne každý. Pokud chcete, aby byli utopenci ďábelští, přidejte do nálevu ještě o jednu lžičku chilli vloček více.

Suroviny

menší, oloupané
nakrájená na kolečka
hořčice plnotučná 2 PL
pepř
čerstvě mletý
paprika sterilovaná řezaná 100 g
scezená
Na nálev
ocet 200 ml
cukr 1 špetka
sůl 1 ČL
pepř mletý 2 ČL
celý
sušené feferonky 1 ks
drcená

Postup

1

Přísady na nálev spolu s 500 ml vody povařte 2 minuty a nechte vychladnout.

2

Špekáčky podélně nakrojte, ale nedokrojte. Uvnitř řezu opepřete, potřete plnotučnou hořčicí a vyložte cibulí. Střídavě se zbylou cibulí a kapií vrstvěte do zavařovací lahve – měly by se vám vejít vždy dva špekáčky do jedné vrstvy.

3

Zalijte nálevem a nechte uležet v chladničce nejméně 5 dní.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín