0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6 / 5. Počet hodnocení: 221
Více než hodinu Velmi snadné 4-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3997 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 288 g
Tuky 231 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chuťový zážitek z hospodského jídla, připraveného z prvotřídních surovin, poctivě a s láskou, probudí v každém strávníkovi záchvat nostalgie. Nevěříte?

Suroviny

špekáčky 8 ks
oloupané
cibule 2 ks
nakrájená na kolečka
hořčice plnotučná 2 PL
pepř
čerstvě mletý
paprika sterilovaná řezaná 100 g
Na nálev
ocet 200 ml
cukr špetka
sůl PL
bobkový list 2 ks
pepř mletý 2
celý
nové koření 1 PL
sušené feferonky 1 ks
drcené

Postup

1

Přísady na nálev spolu s 500 ml vody povařte 2 minuty a nechte vychladnout.

2

Špekáčky podélně nakrojte, ale nedokrojte. Uvnitř řezu opepřete, potřete plnotučnou hořčicí a vyložte cibulí. Střídavě se zbylou cibulí a kapií vrstvěte do zavařovací lahve – měly by se vám vejít vždy dva špekáčky do jedné vrstvy.

3

Zalijte nálevem a nechte uležet v chladničce nejméně 5 dní.

Související články

5 večeří: zimní těstoviny s uzeninou
  • Tipy a triky

5 večeří: zimní těstoviny s uzeninou

V zimě si tělo žádá výraznější, hutnější chutě. Dopřejte mu těstoviny s pořádnou porcí slaniny či špeku. Máme pro vás pět snadných receptů, na každý den v pracovním týdnu jeden. ...
Vše, co potřebujete vědět o zavařování a nakládání
  • ARCHIV / nepridavat nove

Vše, co potřebujete vědět o zavařování a nakládání

Na úvod se sluší říci, že zelenina se nakládá, ovoce zavařuje. Produkty z ovoce, jako například šťávy se louhují, rozvařují a pasírují, následně ředí s vodu a sterilují v tekuté konzistenci. Proto, aby vydržely déle, je nezbytným pomocníkem...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit