Utopenci se zelím

Utopenci se zelím

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4853 kcal
Bílkoviny 180 g
Cukr 417 g
Tuky 271 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nakládané lahůdky mají spoustu výhod. Můžete je připravit dlouho dopředu a je v podstatě jedno, kolik dorazí hostů – na nějakou tu porci se přece nehledí.

Suroviny

špekáčky 10 ks
chilli sušené
podle chuti
cibule červená 4 ks
zelí kysané 500 g
feferonky
podle chuti
Nálev
ocet 500 ml
krystalový cukr 3 ČL
nové koření 6 kuliček
pepř celý 10 kuliček
bobkový list 4 ks
sůl 1 ČL

1 Připravte nálev
Všechny suroviny dejte do hrnce spolu s 250 ml vody a přiveďte k varu.
 

2 Naložte to!
Mezitím podélně nařízněte špekáčky. Opepřete je, přidejte chilli a do řezu vložte cibuli. Do lahve pak vkládejte vždy vrstvu zelí, trochu cibule a špekáčky. Můžete přidat i feferonku. Vše zalijte horkým nálevem. Zavíčkujte, nechte vystydnout a dopřej­te utopencům alespoň týdenní odpočinek v chladu.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit