0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
utopenci se zelím
ZDROJ: Image Professionals / Castilho, Rua
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné 6-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4853 kcal
Bílkoviny 180 g
Sacharidy 417 g
Tuky 271 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nakládané lahůdky mají spoustu výhod. Můžete je připravit dlouho dopředu a je v podstatě jedno, kolik dorazí hostů – na nějakou tu porci se přece nehledí.

Suroviny

chilli sušené
podle chuti
cibule červená 4 ks
zelí kysané 500 g
feferonky
podle chuti
Nálev
ocet 500 ml
krystalový cukr 3 ČL
nové koření 6 kuliček
pepř celý 10 kuliček
bobkový list 4 ks
sůl 1 ČL

Postup

1

Připravte nálev
Všechny suroviny dejte do hrnce spolu s 250 ml vody a přiveďte k varu.

2

Naložte to!
Mezitím podélně nařízněte špekáčky. Opepřete je, přidejte chilli a do řezu vložte cibuli. Do lahve pak vkládejte vždy vrstvu zelí, trochu cibule a špekáčky. Můžete přidat i feferonku. Vše zalijte horkým nálevem. Zavíčkujte, nechte vystydnout a dopřej­te utopencům alespoň týdenní odpočinek v chladu.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín