Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
utopenci se zelím
ZDROJ: Image Professionals / Castilho, Rua
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 21
Do 25 minut Velmi snadné 6-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5417 kcal
Bílkoviny 206 g
Sacharidy 421 g
Tuky 321 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Utopenci se zelím jsou hospodskou pochoutkou, kterou si hravě zvládnete udělat i doma. Nakládané lahůdky mají spoustu výhod. Můžete je připravit dlouho dopředu a je v podstatě jedno, kolik dorazí hostů – na nějakou tu porci se přece nehledí.

Suroviny

chilli sušené
podle chuti
na proužky
zelí kysané 500 g
1 sáček
(nemusí být)
Nálev
ocet 500 ml
krystalový cukr 3 ČL
nové koření 6 kuliček
pepř celý 10 kuliček
sůl 1 ČL

Postup

1

Připravte nálev. Všechny suroviny dejte do hrnce spolu s 250 ml vody a přiveďte k varu.

2

Mezitím podélně nařízněte špekáčky. Opepřete je, přidejte chilli a do řezu vložte cibuli. Do lahve pak vkládejte vždy vrstvu zelí, trochu cibule a špekáčky. Můžete přidat i feferonku.

3

Vše zalijte horkým nálevem. Zavíčkujte, nechte vystydnout a dopřej­te utopencům alespoň týdenní odpočinek v chladu.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...