Nakládané lahůdky mají spoustu výhod. Můžete je připravit dlouho dopředu a je v podstatě jedno, kolik dorazí hostů – na nějakou tu porci se přece nehledí.
Suroviny
špekáčky
10
ks
chilli sušené
podle chuti
cibule červená
4
ks
zelí kysané
500
g
feferonky
podle chuti
Nálev
ocet
500
ml
krystalový cukr
3
ČL
nové koření
6
kuliček
pepř celý
10
kuliček
bobkový list
4
ks
sůl
1
ČL
Postup
1
Připravte nálev
Všechny suroviny dejte do hrnce spolu s 250 ml vody a přiveďte k varu.
2
Naložte to!
Mezitím podélně nařízněte špekáčky. Opepřete je, přidejte chilli a do řezu vložte cibuli. Do lahve pak vkládejte vždy vrstvu zelí, trochu cibule a špekáčky. Můžete přidat i feferonku. Vše zalijte horkým nálevem. Zavíčkujte, nechte vystydnout a dopřejte utopencům alespoň týdenní odpočinek v chladu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Česká kuchyně – bramboráky a jiné dobroty(20 receptů)