22 receptů s uzeným masem
Nevíte, jak naložit s uzeným masem? Chcete překvapit své okolí voňavou uzenou pečení s bramborem a se zelím, připravit bramboráčky nebo plněné bramborové knedlíky uzeným? Máme pro vás pár skvělých tipů, se kterými uzené maso dokonale využijete.
Uzené maso můžete použít samostatně, do základu dalších jídel i jako důležitou surovinu, která dodá pokrmu neopakovatelnou chuť a vůni. Například kostičky bílé uzené slaniny (špeku) patří s restovanou cibulí do základu mnoha omáček.
- Uzené maso můžete nakrájet také například do šťávy při pečení kuřete.
- Kostičky uzeného jsou chutné také v bramborácích a smaženkách.
Vařené uzené
Samostatnou kapitolou jsou jídla, která jsou na uzeném postavená. Dát si ho můžete pečené či vařené. Pokud si nejste jisti, zda uzené maso nejdřív uvařit, zeptejte se řezníka, u kterého maso nakupujete nebo se to dočtete na balu. Často bývá už tepelně opracované.
- Pokud maso pečete, není potřeba ho vařit.
- K vařenému uzenému si dejte některou z tradičních českých omáček. Co třeba křenovou s houskovým knedlíkem?
- Dokonalou obměnu vykouzlíte s povidlovou omáčkou, která uzené hezky doprovodí.
Zdroj: Apetit