0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Uzené nasladko s bramborovými šiškami

Uzené nasladko s bramborovými šiškami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Uzené nasladko s bramborovými šiškami

4.4 / 5. Počet hodnocení: 7
Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3531 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 504 g
Tuky 82 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uvařte k uzenému domácí bramborové šišky. Teprve s nimi je to ta pravá lahoda!

Suroviny

uzené maso 600 g
krkovice
švestková povidla 250 g
med 3 PL
skořice 0.25 ČL
mletá
citronová kůra 0.5 ČL
strouhaná
hřebíček špetka
tlučený
víno červené 100 ml
mouka pšeničná hladká 2 PL
sůl
Na bramborové šišky
brambory 500 g
mouka pšeničná hrubá 250 g
vejce 1 ks
žloutek 1 ks
nemusí být
sůl

1 Krkovici dejte do litru vody a vařte 10–15 minut. Pak maso vyndejte a do rendlíku odlijte 250 ml vývaru. Za stálého míchání do něj přidejte švestková povidla, med, skořici, citronovou kůru a hřebíček. Ve víně promíchejte hladkou mouku a vlijte do povidlové omáčky. Podle chuti dosolte. Maso nakrájejte na plátky, vraťte ho zpátky do hrnce a vařte 15–20 minut na mírném ohni doměkka.

2 Mezitím připravte bramborové šišky. Brambory uvařte ve slupce doměkka. Po vychladnutí je oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle, vmíchejte mouku, vajíčko (případně další žloutek) a sůl. Vypracujte hladké těsto a vyvalujte z něj asi čtyři centimetry dlouhé šišky. Vhazujte je do horké vody; jakmile vyplavou, vylovte je. Podávejte s uzeným masem a omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit