0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Uzené nasladko s bramborovými šiškami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3539 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 505 g
Tuky 82 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uvařte k uzenému domácí bramborové šišky. Teprve s nimi je to ta pravá lahoda!

Suroviny

předuzená krkovice
švestková povidla 250 g
med 3 PL
skořice ¼ ČL
mletá
citronová kůra ½ ČL
strouhaná
hřebíček 1 špetka
tlučený
mouka pšeničná hladká 2 PL
sůl
Na bramborové šišky
mouka pšeničná hrubá 250 g
vejce 1 ks
žloutek 1 ks
nemusí být
sůl

Postup

1

Krkovici dejte do litru vody a vařte 10–15 minut. Pak maso vyndejte a do rendlíku odlijte 250 ml vývaru. Za stálého míchání do něj přidejte švestková povidla, med, skořici, citronovou kůru a hřebíček. Ve víně promíchejte hladkou mouku a vlijte do povidlové omáčky. Podle chuti dosolte. Maso nakrájejte na plátky, vraťte ho zpátky do hrnce a vařte 15–20 minut na mírném ohni doměkka.

2

Mezitím připravte bramborové šišky. Brambory uvařte ve slupce doměkka. Po vychladnutí je oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle, vmíchejte mouku, vajíčko (případně další žloutek) a sůl. Vypracujte hladké těsto a vyvalujte z něj asi čtyři centimetry dlouhé šišky. Vhazujte je do horké vody; jakmile vyplavou, vylovte je. Podávejte s uzeným masem a omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč