0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Uzené nasladko s bramborovými šiškami

Uzené nasladko s bramborovými šiškami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Uzené nasladko s bramborovými šiškami

4.4/5 Počet hodnocení: 7
Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3531 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 504 g
Tuky 82 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uvařte k uzenému domácí bramborové šišky. Teprve s nimi je to ta pravá lahoda!

Suroviny

krkovice
švestková povidla 250 g
med 3 PL
skořice ¼ ČL
mletá
citronová kůra ½ ČL
strouhaná
hřebíček špetka
tlučený
mouka pšeničná hladká 2 PL
sůl
Na bramborové šišky
brambory 500 g
mouka pšeničná hrubá 250 g
vejce 1 ks
žloutek 1 ks
nemusí být
sůl

1 Krkovici dejte do litru vody a vařte 10–15 minut. Pak maso vyndejte a do rendlíku odlijte 250 ml vývaru. Za stálého míchání do něj přidejte švestková povidla, med, skořici, citronovou kůru a hřebíček. Ve víně promíchejte hladkou mouku a vlijte do povidlové omáčky. Podle chuti dosolte. Maso nakrájejte na plátky, vraťte ho zpátky do hrnce a vařte 15–20 minut na mírném ohni doměkka.

2 Mezitím připravte bramborové šišky. Brambory uvařte ve slupce doměkka. Po vychladnutí je oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle, vmíchejte mouku, vajíčko (případně další žloutek) a sůl. Vypracujte hladké těsto a vyvalujte z něj asi čtyři centimetry dlouhé šišky. Vhazujte je do horké vody; jakmile vyplavou, vylovte je. Podávejte s uzeným masem a omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč