Uvařte k uzenému domácí bramborové šišky. Teprve s nimi je to ta pravá lahoda!
Suroviny
Postup
Krkovici dejte do litru vody a vařte 10–15 minut. Pak maso vyndejte a do rendlíku odlijte 250 ml vývaru. Za stálého míchání do něj přidejte švestková povidla, med, skořici, citronovou kůru a hřebíček. Ve víně promíchejte hladkou mouku a vlijte do povidlové omáčky. Podle chuti dosolte. Maso nakrájejte na plátky, vraťte ho zpátky do hrnce a vařte 15–20 minut na mírném ohni doměkka.
Mezitím připravte bramborové šišky. Brambory uvařte ve slupce doměkka. Po vychladnutí je oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle, vmíchejte mouku, vajíčko (případně další žloutek) a sůl. Vypracujte hladké těsto a vyvalujte z něj asi čtyři centimetry dlouhé šišky. Vhazujte je do horké vody; jakmile vyplavou, vylovte je. Podávejte s uzeným masem a omáčkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Hody z uzeného masa: Jak vyladit menu s uzeným masem(3 recepty )
- Škubánky a šulánky aneb Jak na nejlepší bramborové těsto(11 receptů )
- Škubánky a šulánky jako od babičky aneb Jak na nejlepší bramborové těsto(10 receptů )
- 40x povidla a co s nimi!(40 receptů )