Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové plátky à la saltimbocca

Vepřové plátky à la saltimbocca

3.5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3087 kcal
Bílkoviny 302 g
Sacharidy 42 g
Tuky 185 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický italský recept s telecím masem jsme modifikovali pro vepřové řízečky. Všechno, co na jeho přípravu kromě masa potřebujete, je sušená šunka, šalvěj a dvacet minut vašeho času. Jako přílohu doporučujeme podávat čerstvé pečivo, abyste je mohli máčet v neodolatelné šťávičce. 

Suroviny

kotleta 3 ks
vepřové, bez kosti, každá 150 g
sůl vločková
pepř barevný
čerstvě drcený
šalvěj 6 lístek
+ navíc snítky na ozdobení
možno nahradit pěkným libovým tyrolským speckem
olivový olej 1 PL
marsala 200 ml
možno nahradit sherry, portským nebo jiným dezertním vínem
k podávání

Postup

1

Rozklepejte maso na 5mm silné plátky, osolte a opepřete. Na každý položte lístek šalvěje, zabalte do šunky a navrch dejte další lístek šalvěje, který dobře přitiskněte dlaní. Lehce poprašte moukou.

2

V pánvi rozehřejte olej s máslem, až začne pěnit. Obalené plátky opékejte 4–5 minut po každé straně dozlatova a pak vyjměte.

3

Na šťávu do uvolněné pánve přilijte marsalu, vařte a odškrabujte z pánve chutné připečeniny. Zahřívejte, až šťáva mírně zhoustne. Dotáhněte chuť citronovou šťávou, solí a pepřem. Vraťte maso zpět, přidejte snítky šalvěje a prohřejte. Podávejte s křupavým italským chlebem a ozdobené šalvějovými snítkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/11