Klasický italský recept s telecím masem jsme modifikovali pro vepřové řízečky. Všechno, co na jeho přípravu kromě masa potřebujete, je sušená šunka, šalvěj a dvacet minut vašeho času. Jako přílohu doporučujeme podávat čerstvé pečivo, abyste je mohli máčet v neodolatelné šťávičce.
Suroviny
1 Rozklepejte maso na 5mm silné plátky, osolte a opepřete. Na každý položte lístek šalvěje, zabalte do šunky a navrch dejte další lístek šalvěje, který dobře přitiskněte dlaní. Lehce poprašte moukou.
2 V pánvi rozehřejte olej s máslem, až začne pěnit. Obalené plátky opékejte 4–5 minut po každé straně dozlatova a pak vyjměte.
3 Na šťávu do uvolněné pánve přilijte marsalu, vařte a odškrabujte z pánve chutné připečeniny. Zahřívejte, až šťáva mírně zhoustne. Dotáhněte chuť citronovou šťávou, solí a pepřem. Vraťte maso zpět, přidejte snítky šalvěje a prohřejte. Podávejte s křupavým italským chlebem a ozdobené šalvějovými snítkami.