Opékaná rýže nemusí pocházet jen z Asie, skvělé pokrmy tohoto typu se najdou i na jihu Spojených států nebo v Karibiku. Tenhle recept s krevetami oceníte jak pro bleskovou přípravu, tak pro výbornou chuť.
Suroviny
olivový olej
1
PL
cibule
1
ks
na čtvrtky a poté na plátky
paprika zelená
1
ks
na kostičky
česnek
2
stroužky
drcený
krevety
100
g
loupané
tymián
2
ČL
1/2 ČL sušeného
oregano
2
ČL
lístky, možno nahradit 1/2 ČL sušeného
paprika mletá sladká
¼
ČL
mletá
chilli paprička
1
špetka
sušená
rýže vařená
300
g
basmati
sůl mořská
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Inspirace do kuchyně: rýže 30x a stále jinak!(30 receptů)
- Rychlé rodinné recepty, které zvládnete ve dvou až třech krocích(30 receptů)
- Podzimní jídla z jednoho hrnce do půl hodiny(39 receptů)
Komentáře
Evka Árvová
21.12.2017 22:30
Vyborne! Na tak malo
Vyborne! Na tak malo ingrediencii, skcela chut:)