Cajunská smažená rýže s krevetami

Cajunská smažená rýže s krevetami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (23)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1369 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 269 g
Tuky 16 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opékaná rýže nemusí pocházet jen z Asie, skvělé pokrmy tohoto typu se najdou i na jihu Spojených států nebo v Karibiku. Tenhle recept s krevetami oceníte jak pro bleskovou přípravu, tak pro výbornou chuť. 

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
na čtvrtky a poté na plátky
paprika zelená 1 ks
na kostičky
česnek 2 stroužek
drcený
100 g
loupané krevety s ponechaným ocáskem
tymián 2 ČL
lístky, možno nahradit půl lžičkou sušeného tymiánu
oregano 2 ČL
lístky, možno nahradit půl lžičkou sušeného oregana
paprika sladká 0.25 ČL
mletá
1 špetka
sušená chilli paprička drcená, nebo podle chuti
rýže basmati 300 g
vařená (váha uvařené rýže)
sůl mořská

1 V pánvi na oleji opékejte cibuli a papriku 5 minut, až změknou. Přidejte česnek a krevety a opékejte zhruba minutu. Vmíchejte bylinky a koření, vsypte vařenou rýži a promíchejte a prohřejte. Osolte podle chuti a ihned podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/11

Komentáře

Obchod Apetit