Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cajunská smažená rýže s krevetami

Cajunská smažená rýže s krevetami

4.2/5 Počet hodnocení: 48
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 882 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 128 g
Tuky 20 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opékaná rýže nemusí pocházet jen z Asie, skvělé pokrmy tohoto typu se najdou i na jihu Spojených států nebo v Karibiku. Tenhle recept s krevetami oceníte jak pro bleskovou přípravu, tak pro výbornou chuť. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
na čtvrtky a poté na plátky
na kostičky
česnek 2 stroužky
drcený
krevety 100 g
loupané
tymián 2 ČL
1/2 ČL sušeného
oregano 2 ČL
lístky, možno nahradit 1/2 ČL sušeného
sušená
rýže vařená 300 g
basmati
sůl mořská

Postup

1

V pánvi na oleji opékejte cibuli a papriku 5 minut, až změknou.

2

Přidejte česnek a krevety a opékejte zhruba minutu.

3

Vmíchejte bylinky a koření, vsypte vařenou rýži a promíchejte a prohřejte.

4

Osolte podle chuti a ihned podávejte. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/11

Komentáře

21.12.2017 22:30

Vyborne! Na tak malo ingrediencii, skcela chut:)