Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karamelizované vepřové s nudlemi
Karamelizované vepřové s nudlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Karamelizované vepřové s nudlemi

4.2/5 Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1243 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 187 g
Tuky 24 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře inspirovaná Vietnamem vás dostane!

Suroviny

třtinový cukr 2 PL
tmavý
rybí omáčka 1 PL
sójová omáčka 2 PL
nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
kotleta 2 ks
bez kosti
nudle rýžové 150 g
uvařené
menší, na špalíky
rýžový ocet 1 PL
nejlépe ochucený - na sushi
červená, čerstvá, na plátky, k podávání
koriandr čerstvý 1 hrst
lístky, lze nahradit mátovými lístky, k podávání

Postup

1

Do skleněné nebo keramické nádoby dejte cukr, rybí i sójovou omáčku, šalotku a česnek. Přidejte kotlety, promíchejte a nechte za občasného obracení marinovat 15 minut při pokojové teplotě.

2

Položte kotlety na plech a pod rozehřátým grilem v troubě grilujte za občasného potírání marinádou, až budou propečené a na povrchu bude chutná lepkavá vrstvička, trvá to asi 10 minut.

3

Rýžové nudle a okurku promíchejte s rýžovým octem a rozložte na talíře. Kotlety nakrájejte na proužky a rozložte navrch. Posypte nakrájenou chilli papričkou a koriandrem nebo mátou.

NĚCO NAVÍC
Když maso nakrájíte na nudličky ještě před marinováním a zprudka opečete na troše oleje v pánvi wok, bude taky výborné.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...