Karamelizované vepřové s nudlemi

Karamelizované vepřové s nudlemi

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 931 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 197 g
Tuky 4 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře inspirovaná Vietnamem vás dostane!

Suroviny

třtinový cukr 2 PL
tmavý
rybí omáčka 1 PL
2 PL
1 ks
nadrobno
česnek 1
drcený
2 ks
bez kosti
nudle rýžové 150 g
uvařené
1 ks
menší, na špalíky
rýžový ocet 1 PL
nejlépe ochucený - na sushi
chilli paprička 1 ks
červená, čerstvá, na plátky, k podávání
hrst
lze nahradit mátovými, k podávání

1 Do skleněné nebo keramické nádoby dejte cukr, rybí i sójovou omáčku, šalotku a česnek. Přidejte kotlety, promíchejte a nechte za občasného obracení marinovat 15 minut při pokojové teplotě.

2 Položte kotlety na plech a pod rozehřátým grilem v troubě grilujte za občasného potírání marinádou, až budou propečené a na povrchu bude chutná lepkavá vrstvička, trvá to asi 10 minut.

3 Rýžové nudle a okurku promíchejte s rýžovým octem a rozložte na talíře. Kotlety nakrájejte na proužky a rozložte navrch. Posypte nakrájenou chilli papričkou a koriandrem nebo mátou.

NĚCO NAVÍC

Když maso nakrájíte na nudličky ještě před marinováním a zprudka opečete na troše oleje v pánvi wok, bude taky výborné. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/11

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit