0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Karamelizované vepřové s nudlemi

Karamelizované vepřové s nudlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Karamelizované vepřové s nudlemi

4.2 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1243 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 187 g
Tuky 24 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře inspirovaná Vietnamem vás dostane!

Suroviny

třtinový cukr 2 PL
tmavý
rybí omáčka 1 PL
sójová omáčka 2 PL
šalotka 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
kotleta 2 ks
bez kosti
nudle rýžové 150 g
uvařené
okurka 1 ks
menší, na špalíky
rýžový ocet 1 PL
nejlépe ochucený - na sushi
chilli paprička 1 ks
červená, čerstvá, na plátky, k podávání
koriandr 1 hrst
lístky, lze nahradit mátovými lístky, k podávání

1 Do skleněné nebo keramické nádoby dejte cukr, rybí i sójovou omáčku, šalotku a česnek. Přidejte kotlety, promíchejte a nechte za občasného obracení marinovat 15 minut při pokojové teplotě.

2 Položte kotlety na plech a pod rozehřátým grilem v troubě grilujte za občasného potírání marinádou, až budou propečené a na povrchu bude chutná lepkavá vrstvička, trvá to asi 10 minut.

3 Rýžové nudle a okurku promíchejte s rýžovým octem a rozložte na talíře. Kotlety nakrájejte na proužky a rozložte navrch. Posypte nakrájenou chilli papričkou a koriandrem nebo mátou.

NĚCO NAVÍC
Když maso nakrájíte na nudličky ještě před marinováním a zprudka opečete na troše oleje v pánvi wok, bude taky výborné. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/11

Apetit magazín

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?
  • Zajímavosti

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?

Už jste někdy ochutnali jedlé zlato? Pravděpodobně ne a tak vás možná zajímá, jak se vyrábí a jak chutná. Otázkou rovněž zůstává, jestli je jedlé zlato bezpečné. Poznejte jednu z největších podivuhodností, kterou kulinářský svět nabízí. ...
5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě
  • Zdraví a výživa

5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě

Vybrali jsme pro vás potraviny, které jsou nabité zdravím a blahodárnými účinky. Objevte jejich skrytou sílu a ochutnejte si je v našich receptech. Jsou skvělým způsobem, jak před podzimem a plískanicemi nastartovat imunitu. ...
Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit