Karamelizované vepřové s nudlemi

Karamelizované vepřové s nudlemi

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 931 kcal
Bílkoviny 21 g
Cukr 197 g
Tuky 4 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Večeře inspirovaná Vietnamem vás dostane!

Suroviny

třtinový cukr 2 PL
tmavý
rybí omáčka 1 PL
2 PL
1 ks
nadrobno
česnek 1
drcený
2 ks
bez kosti
nudle rýžové 150 g
uvařené
1 ks
menší, na špalíky
rýžový ocet 1 PL
nejlépe ochucený - na sushi
chilli paprička 1 ks
červená, čerstvá, na plátky, k podávání
hrst
lze nahradit mátovými, k podávání

1 Do skleněné nebo keramické nádoby dejte cukr, rybí i sójovou omáčku, šalotku a česnek. Přidejte kotlety, promíchejte a nechte za občasného obracení marinovat 15 minut při pokojové teplotě.

2 Položte kotlety na plech a pod rozehřátým grilem v troubě grilujte za občasného potírání marinádou, až budou propečené a na povrchu bude chutná lepkavá vrstvička, trvá to asi 10 minut.

3 Rýžové nudle a okurku promíchejte s rýžovým octem a rozložte na talíře. Kotlety nakrájejte na proužky a rozložte navrch. Posypte nakrájenou chilli papričkou a koriandrem nebo mátou.

NĚCO NAVÍC

Když maso nakrájíte na nudličky ještě před marinováním a zprudka opečete na troše oleje v pánvi wok, bude taky výborné. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit