Večeře inspirovaná Vietnamem vás dostane!
Suroviny
Postup
Do skleněné nebo keramické nádoby dejte cukr, rybí i sójovou omáčku, šalotku a česnek. Přidejte kotlety, promíchejte a nechte za občasného obracení marinovat 15 minut při pokojové teplotě.
Položte kotlety na plech a pod rozehřátým grilem v troubě grilujte za občasného potírání marinádou, až budou propečené a na povrchu bude chutná lepkavá vrstvička, trvá to asi 10 minut.
Rýžové nudle a okurku promíchejte s rýžovým octem a rozložte na talíře. Kotlety nakrájejte na proužky a rozložte navrch. Posypte nakrájenou chilli papričkou a koriandrem nebo mátou.
NĚCO NAVÍC
Když maso nakrájíte na nudličky ještě před marinováním a zprudka opečete na troše oleje v pánvi wok, bude taky výborné.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pěkně zostra: 33 lahůdek pro milovníky chilli papriček(33 receptů )
- Vepřové maso aneb Inspirace k masopustu(22 receptů )
- 20 nejlepších jídel z woku(20 receptů )