Croque madame je jeden z nejznámějších klasických sendvičů. My jsme si ho trochu upravili, aby pohodlně obstál také jako večeře. V redakci o něj byla skoro rvačka!
Suroviny
chleba bílý
4
plátky
s měkkou střídkou a křupavou kůrkou, např. v pekařství Paul
hořčice dijonská
na potření
sýr ementál
100
g
nastrouhaný nahrubo, možno nahradit sýrem gruyère
paprika mletá sladká
1
špetka
mletá (nemusí být)
šunka
4
plátky
silnější plátky
na potření
crème fraîche
4
PL
možno nahradit hustou zakysanou smetanou
vejce
2
ks
malé
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
jarní cibulka
na ozdobení
Postup
1
Plátky chleba potřete po jedné straně hořčicí. Na dva z nich naneste šunku a polovinu sýra, posypte mletou paprikou, chcete-li, přiklopte, aby byla hořčice uvnitř, a pak sendviče potřete zvenku máslem.
2
Rozehřejte nepřilnavou pánev a opékejte sendviče po obou stranách dozlatova.
3
Smíchejte crème fraîche či zakysanou smetanu a zbytek sýra a potřete vršek sendvičů. Dejte pod horký gril zapéct, až sýr začne bublat.
4
Zvlášť udělejte z vajec volská oka, osolte je, opepřete a položte na sendviče. Na závěr ozdobte jarní cibulkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 33x Snídaně na vidličku(33 receptů )
- 33x Snídaně na vidličku(33 receptů )
- 24x francouzský toust: Rychlé večeře, které vykouzlíte ze zásob (25 receptů )