Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Bleskový sendvič croque madame

Bleskový sendvič croque madame
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bleskový sendvič croque madame

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1925 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 2 g
Tuky 142 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Croque madame je jeden z nejznámějších klasických sendvičů. My jsme si ho trochu upravili, aby pohodlně obstál také jako večeře. V redakci o něj byla skoro rvačka!

Suroviny

chleba bílý 4 plátky
s měkkou střídkou a křupavou kůrkou, např. v pekařství Paul
hořčice dijonská
na potření
sýr ementál 100 g
nastrouhaný nahrubo, možno nahradit sýrem gruyère
paprika sladká 1 špetka
mletá (nemusí být)
šunka 4 plátky
silnější plátky
máslo
na potření
crème fraîche 4 PL
možno nahradit hustou zakysanou smetanou
vejce 2 ks
malé
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
jarní cibulka
na ozdobení

1 Plátky chleba potřete po jedné straně hořčicí. Na dva z nich naneste šunku a polovinu sýra, posypte mletou paprikou, chcete-li, přiklopte, aby byla hořčice uvnitř, a pak sendviče potřete zvenku máslem.

2 Rozehřejte nepřilnavou pánev a opékejte sendviče po obou stranách dozlatova.

3 Smíchejte crème fraîche či zakysanou smetanu a zbytek sýra a potřete vršek sendvičů. Dejte pod horký gril zapéct, až sýr začne bublat.

4 Zvlášť udělejte z vajec volská oka, osolte je, opepřete a položte na sendviče. Na závěr ozdobte jarní cibulkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/11

Obchod Apetit