Bleskový sendvič croque madame

Bleskový sendvič croque madame

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1839 kcal
Bílkoviny 147 g
Cukr 3 g
Tuky 132 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Croque madame je jeden z nejznámějších klasických sendvičů. My jsme si ho trochu upravili, aby pohodlně obstál také jako večeře. V redakci o něj byla skoro rvačka!

Suroviny

chleba bílý 4 plátky
s měkkou střídkou a křupavou kůrkou, např. v pekařství Paul
hořčice dijonská
na potření
ementál 100 g
možno nahradit sýrem gruyère, nahrubo
paprika sladká 1 špetka
mletá (nemusí být)
šunka 4 plátek
silnější, kvalitní
máslo
na potření
zakysaná smetana 4 PL
možno nahradit hustou zakysanou smetanou
vejce 2 ks
malé
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
jarní cibulka
na ozdobení

1 Plátky chleba potřete po jedné straně hořčicí. Na dva z nich naneste šunku a polovinu sýra, posypte mletou paprikou, chcete-li, přiklopte, aby byla hořčice uvnitř, a pak sendviče potřete zvenku máslem.

2 Rozehřejte nepřilnavou pánev a opékejte sendviče po obou stranách dozlatova.

3 Smíchejte crème fraîche či zakysanou smetanu a zbytek sýra a potřete vršek sendvičů. Dejte pod horký gril zapéct, až sýr začne bublat.

4 Zvlášť udělejte z vajec volská oka, osolte je, opepřete a položte na sendviče. Na závěr ozdobte jarní cibulkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit