Žluté kari s treskou a špenátem

Žluté kari s treskou a špenátem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 793 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 54 g
Tuky 35 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavá kořeněná ryba s kokosovým mlékem zachrání i ten nejupršenější den...

Suroviny

2 PL
koření garam masala
kurkuma (mletá) 1 ČL
1 ČL
uzená paprika mletá
treska 300 g
možno nahradit jinou pevnou bělomasou rybou s minimem kostí, nakrájená na velikost sousta
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej 2 PL
cibule 1 ks
na plátky
česnek 2 stroužek
na plátky
chilli paprička 1 ks
čerstvá, na plátky
1 ks
čersrvý zázvor kousek asi 5 cm, oloupaný, nastrouhaný
kokosové mléko 400 g
konzerva
1 PL
mangové čatní
baby špenát 100 g
čerstvý
naan
možno nahradit rýží, k podávání

1 V misce smíchejte všechno koření. Ryby osolte a posypte polovinou kořenicí směsi. Odložte.

2 V pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek, chilli a zázvor a opékejte asi 5 minut, až změknou. Poprašte zbývající kořenicí směsí a míchejte ještě minutu, až se rozvoní.

3 Zalijte kokosovým mlékem, přidejte mangové čatní a vařte 3–5 minut, až omáčka trochu zhoustne. Nyní přidejte připravenou tresku a špenátové listy. Přiklopte a vařte 5 minut, až je ryba hotová. Osolte a podávejte s chlebem naan nebo s rýží. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/11

Obchod Apetit