0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Žluté kari s treskou a špenátem

Žluté kari s treskou a špenátem

4 / 5. Počet hodnocení: 28
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1301 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 154 g
Tuky 39 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavá kořeněná ryba s kokosovým mlékem zachrání i ten nejupršenější den...

Suroviny

garam masala 2 PL
kurkuma (mletá) 1 ČL
paprika mletá uzená 1 ČL
mletá
treska 300 g
nebo jiná bělomasá ryba, na kousky
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej 2 PL
cibule 1 ks
na plátky
česnek 2 stroužky
na plátky
chilli paprička 1 ks
čerstvá zelená, na plátky
zázvor (čerstvý) 5 cm
nastrouhaný
kokosové mléko 400 g
1 konzerva
mangové čatní 1 PL
naan
nebo rýže, k podávání

Postup

1

V misce smíchejte všechno koření. Ryby osolte a posypte polovinou kořenicí směsi. Odložte.

2

V pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek, chilli a zázvor a opékejte asi 5 minut, až změknou. Poprašte zbývající kořenicí směsí a míchejte ještě minutu, až se rozvoní.

3

Zalijte kokosovým mlékem, přidejte mangové čatní a vařte 3–5 minut, až omáčka trochu zhoustne.

4

Nyní přidejte připravenou tresku a špenátové listy. Přiklopte a vařte 5 minut, až je ryba hotová. Osolte a podávejte s chlebem naan nebo s rýží. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/11

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč