Voňavá kořeněná ryba s kokosovým mlékem zachrání i ten nejupršenější den...
Suroviny
garam masala
2
PL
kurkuma (mletá)
1
ČL
paprika mletá uzená
1
ČL
mletá
treska
300
g
nebo jiná bělomasá ryba, na kousky
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
2
PL
cibule
1
ks
na plátky
česnek
2
stroužky
na plátky
chilli paprička
1
ks
čerstvá zelená, na plátky
zázvor (čerstvý)
5
cm
nastrouhaný
kokosové mléko
400
g
1 konzerva
mangové čatní
1
PL
baby špenát
100
g
nebo rýže, k podávání
Postup
1
V misce smíchejte všechno koření. Ryby osolte a posypte polovinou kořenicí směsi. Odložte.
2
V pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek, chilli a zázvor a opékejte asi 5 minut, až změknou. Poprašte zbývající kořenicí směsí a míchejte ještě minutu, až se rozvoní.
3
Zalijte kokosovým mlékem, přidejte mangové čatní a vařte 3–5 minut, až omáčka trochu zhoustne.
4
Nyní přidejte připravenou tresku a špenátové listy. Přiklopte a vařte 5 minut, až je ryba hotová. Osolte a podávejte s chlebem naan nebo s rýží.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 receptů s mořskými i sladkovodními rybami(30 receptů )
- Zelené zlato, které koupíte kdykoli během roku aneb 30 ověřených receptů se špenátem v hlavní roli (31 receptů )
- Pozdrav z Thajska, Indie i Srí Lanky: 40x kari(39 receptů )
- Nevíte, co k večeři? Na kari nepotřebujete vždycky recept, uvaříte ho i z toho, co dům dal(19 receptů )