0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Žluté kari s treskou a špenátem

Žluté kari s treskou a špenátem

3.4 / 5. Počet hodnocení: 21
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1301 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 154 g
Tuky 39 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavá kořeněná ryba s kokosovým mlékem zachrání i ten nejupršenější den...

Suroviny

garam masala 2 PL
kurkuma (mletá) 1 ČL
paprika uzená 1 ČL
mletá
treska 300 g
nebo jiná bělomasá ryba, na kousky
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej 2 PL
cibule 1 ks
na plátky
česnek 2 stroužky
na plátky
chilli paprička 1 ks
čerstvá zelená, na plátky
zázvor (čerstvý) 5 cm
nastrouhaný
kokosové mléko 400 g
1 konzerva
mangové čatní 1 PL
baby špenát 100 g
naan
nebo rýže, k podávání

1 V misce smíchejte všechno koření. Ryby osolte a posypte polovinou kořenicí směsi. Odložte.

2 V pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek, chilli a zázvor a opékejte asi 5 minut, až změknou. Poprašte zbývající kořenicí směsí a míchejte ještě minutu, až se rozvoní.

3 Zalijte kokosovým mlékem, přidejte mangové čatní a vařte 3–5 minut, až omáčka trochu zhoustne. Nyní přidejte připravenou tresku a špenátové listy. Přiklopte a vařte 5 minut, až je ryba hotová. Osolte a podávejte s chlebem naan nebo s rýží. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/11

Obchod Apetit