Voňavá kořeněná ryba s kokosovým mlékem zachrání i ten nejupršenější den...
Suroviny
garam masala
2
PL
kurkuma (mletá)
1
ČL
paprika uzená
1
ČL
mletá
treska
300
g
nebo jiná bělomasá ryba, na kousky
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
2
PL
cibule
1
ks
na plátky
česnek
2
stroužky
na plátky
chilli paprička
1
ks
čerstvá zelená, na plátky
zázvor (čerstvý)
5
cm
nastrouhaný
kokosové mléko
400
g
1 konzerva
mangové čatní
1
PL
baby špenát
100
g
naan
nebo rýže, k podávání
1 V misce smíchejte všechno koření. Ryby osolte a posypte polovinou kořenicí směsi. Odložte.
2 V pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek, chilli a zázvor a opékejte asi 5 minut, až změknou. Poprašte zbývající kořenicí směsí a míchejte ještě minutu, až se rozvoní.
3 Zalijte kokosovým mlékem, přidejte mangové čatní a vařte 3–5 minut, až omáčka trochu zhoustne. Nyní přidejte připravenou tresku a špenátové listy. Přiklopte a vařte 5 minut, až je ryba hotová. Osolte a podávejte s chlebem naan nebo s rýží.