Rozpečené brambory

Rozpečené brambory

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1408 kcal
Bílkoviny 40 g
Cukr 285 g
Tuky 3 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vyzkoušejte lahodný tradiční skotský způsob úpravy brambor. Výborně se hodí obzvlášť pro chladné dny. Brambory by měly být měkké jako kaše a současně by v nich měly být rozlišitelné kousky.

Suroviny

brambory 12 ks
varný typ C, moučnaté
4 PL
výpek z hovězího lze nahradit máslem
cibule 4 ks
na kolečka
vývar hovězí 300 ml
sůl
pepř

Co můžete udělat den předem

1Zahřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Brambory vydrhněte, oškrábejte a zbavte všeho nedobrého, ale pokud nechcete, neloupejte. Výpek nebo máslo zahřejte ve velkém hlubokém rendlíku, aby roztály, a pak přidejte cibuli. Na mírném plameni cibuli vařte, občas promíchejte, aby začala měknout a získávat světle zlatavý odstín. Bude to trvat asi deset minut.
 

2Brambory nakrájejte na tenká kolečka, přidejte je do rendlíku, přelijte vývarem. Osolte a opepřete. Zamíchejte vařečkou, aby se cibule smísila s bramborami.
 

3Směs přendejte do velké mělké zapékací nádoby. Zakryjte alobalem a pečte asi hodinu až hodinu a půl, nebo tak dlouho, aby brambory změkly do rozpadava. Sejměte alobal, brambory promíchejte se spodní opečenou vrstvou, osolte a opepřete.

V den D

4Zahřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory dejte v odkryté zapékací míse prohřát na 15–20 minut nebo na tak dlouho, aby získaly zlatohnědou barvu.

5Podávejte nejlépe ke zvěřině na pivu s opilými švestkami.

 

 

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit