0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené brambory s omáčkou z fety

Pečené brambory s omáčkou z fety
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené brambory s omáčkou z fety

4.5 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 897 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 121 g
Tuky 33 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omáčku můžete použít nejen k bramborám, ale třeba i ke grilovanému masu a zelenině namísto tatarky.

Suroviny

brambory 6 ks
střední velikost
sůl
paprika mletá uzená
mletá
česnek 1 stroužek
větší drcený kus
olivový olej 2 PL
základní dip z fety - návod v postupu
jogurt bílý 150 ml
smetanový

1 Pokud mají brambory pěknou slupku, ponechte ji, jinak je oloupejte. Nakrájejte je na plátky o síle asi 5 mm. Osolte je a promíchejte se solí, paprikou, česnekem a olejem. Rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený papírem na pečení a v troubě předehřáté na 220 °C upečte dozlatova, trvá to asi 20 minut.

2 Připravený dip rozmíchejte s jogurtem a podávejte s pečenými brambory jako večeři nebo party pohoštění.

 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit