Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené brambory s omáčkou z fety
Pečené brambory s omáčkou z fety
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené brambory s omáčkou z fety

4.6/5 Počet hodnocení: 15
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 897 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 121 g
Tuky 33 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omáčku můžete použít nejen k bramborám, ale třeba i ke grilovanému masu a zelenině namísto tatarky.

Suroviny

střední velikost
sůl
paprika mletá uzená
mletá
česnek 1 stroužek
větší drcený kus
olivový olej 2 PL
základní dip z fety - návod v postupu
smetanový

Postup

1

Pokud mají brambory pěknou slupku, ponechte ji, jinak je oloupejte. Nakrájejte je na plátky o síle asi 5 mm. Osolte je a promíchejte se solí, paprikou, česnekem a olejem. Rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený papírem na pečení a v troubě předehřáté na 220 °C upečte dozlatova, trvá to asi 20 minut.

2

Připravený dip rozmíchejte s jogurtem a podávejte s pečenými brambory jako večeři nebo party pohoštění.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín