Omáčku můžete použít nejen k bramborám, ale třeba i ke grilovanému masu a zelenině namísto tatarky.
Suroviny
brambory
6
ks
střední velikost
sůl
paprika mletá uzená
mletá
česnek
1
stroužek
větší drcený kus
olivový olej
2
PL
základní dip z fety - návod v postupu
jogurt bílý
150
ml
smetanový
Postup
1
Pokud mají brambory pěknou slupku, ponechte ji, jinak je oloupejte. Nakrájejte je na plátky o síle asi 5 mm. Osolte je a promíchejte se solí, paprikou, česnekem a olejem. Rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený papírem na pečení a v troubě předehřáté na 220 °C upečte dozlatova, trvá to asi 20 minut.
2
Připravený dip rozmíchejte s jogurtem a podávejte s pečenými brambory jako večeři nebo party pohoštění.