Pečené brambory s rozmarýnem

Pečené brambory s rozmarýnem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (32)
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1596 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 220 g
Tuky 64 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

O bramborách a dipech od Katky Švejdové říkáme, že jsou „nejlepší na světě“. A fakt takové jsou!

Suroviny

brambory 1 kg
s pěknou slupkou, varný typ B
olivový olej extra panenský 4 PL
sůl
rozmarýn 2 snítky
česnek 4 stroužky
chilli paprička 2 ks
sušené
K podávání
domácí cibulová remuláda
remuláda s rukolou
dip s pečeným česnekem a bazalkou

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory omyjte, osušte a nakrájejte na měsíčky.

2 Česnek i se slupkou trochu rozmáčkněte plochou stranou nože.

3 Všechno smíchejte v pekáči a dejte péct do trouby dozlatova. Trvá to 40 minut.

4 Podávejte s remuládami a česnekovým dipem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit