Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené brambory s rozmarýnem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 38
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1605 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 220 g
Tuky 64 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

O bramborách a dipech od Katky Švejdové říkáme, že jsou „nejlepší na světě“. A fakt takové jsou! Důkazem toho jsou tyto pečené brambory s rozmarýnem...

Suroviny

s pěknou slupkou, varný typ B
olivový olej panenský 4 PL
sůl
hrubá
rozmarýn 2 snítky
česnek 4 stroužky
sušené
K podávání
domácí cibulová remuláda
remuláda s rukolou
dip s pečeným česnekem a bazalkou

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory omyjte, osušte a nakrájejte na měsíčky.

2

Česnek i se slupkou trochu rozmáčkněte plochou stranou nože.

3

Všechno smíchejte v pekáči a dejte péct do trouby dozlatova. Trvá to 40 minut.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Apetit magazín