0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené brambory s rozmarýnem

Pečené brambory s rozmarýnem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 34
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1596 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 220 g
Tuky 64 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

O bramborách a dipech od Katky Švejdové říkáme, že jsou „nejlepší na světě“. A fakt takové jsou!

Suroviny

brambory 1 kg
s pěknou slupkou, varný typ B
olivový olej extra panenský 4 PL
sůl
rozmarýn 2 snítky
česnek 4 stroužky
chilli paprička 2 ks
sušené
K podávání
domácí cibulová remuláda
remuláda s rukolou
dip s pečeným česnekem a bazalkou

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory omyjte, osušte a nakrájejte na měsíčky.

2

Česnek i se slupkou trochu rozmáčkněte plochou stranou nože.

3

Všechno smíchejte v pekáči a dejte péct do trouby dozlatova. Trvá to 40 minut.

4

Podávejte s remuládami a česnekovým dipem.

Související články

Jak na nejlepší pečené brambory
  • Tipy a triky

Jak na nejlepší pečené brambory

Jen si představte mísu plnou zlatých, křupavých kousků brambor. Je to skvělá příloha, ale můžete si je udělat jen tak, s dipem na zobání. Je to vlastně jen jedna surovina, ale tak lákavě zpracovaná!   ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit