O bramborách a dipech od Katky Švejdové říkáme, že jsou „nejlepší na světě“. A fakt takové jsou! Důkazem toho jsou tyto pečené brambory s rozmarýnem...
Suroviny
brambory
1
kg
s pěknou slupkou, varný typ B
olivový olej panenský
4
PL
sůl
hrubá
rozmarýn
2
snítky
česnek
4
stroužky
chilli paprička
2
ks
sušené
K podávání
domácí cibulová remuláda
remuláda s rukolou
dip s pečeným česnekem a bazalkou
Postup
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory omyjte, osušte a nakrájejte na měsíčky.
2
Česnek i se slupkou trochu rozmáčkněte plochou stranou nože.
3
Všechno smíchejte v pekáči a dejte péct do trouby dozlatova. Trvá to 40 minut.
4
Podávejte s cibulovou a rukolovou remuládou a česnekovým dipem.