Pečené brambory s rozmarýnem

Pečené brambory s rozmarýnem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (31)
Do 10 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1596 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 220 g
Tuky 64 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

O bramborách a dipech od Katky Švejdové říkáme, že jsou „nejlepší na světě“. A fakt takové jsou!

Suroviny

brambory 1 kg
s pěknou slupkou, varný typ B
olivový olej extra panenský 4 PL
sůl
rozmarýn 2 snítky
česnek 4 stroužky
chilli paprička 2 ks
sušené
K podávání
domácí cibulová remuláda
remuláda s rukolou
dip s pečeným česnekem a bazalkou

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory omyjte, osušte a nakrájejte na měsíčky. Česnek i se slupkou trochu rozmáčkněte plochou stranou nože. Všechno smíchejte v pekáči a dejte péct do trouby dozlatova. Trvá to 40 minut. Podávejte s remuládami a česnekovým dipem.

NĚCO NAVÍC

 

  • Pečou se brambory moc rychle? Vypněte horkovzduch.

 

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit