Pečené brambory s rozmarýnem

Pečené brambory s rozmarýnem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (32)
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1596 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 220 g
Tuky 64 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

O bramborách a dipech od Katky Švejdové říkáme, že jsou „nejlepší na světě“. A fakt takové jsou!

Suroviny

brambory 1 kg
s pěknou slupkou, varný typ B
olivový olej extra panenský 4 PL
sůl
rozmarýn 2 snítky
česnek 4 stroužky
chilli paprička 2 ks
sušené
K podávání
domácí cibulová remuláda
remuláda s rukolou
dip s pečeným česnekem a bazalkou

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory omyjte, osušte a nakrájejte na měsíčky.

2 Česnek i se slupkou trochu rozmáčkněte plochou stranou nože.

3 Všechno smíchejte v pekáči a dejte péct do trouby dozlatova. Trvá to 40 minut.

4 Podávejte s remuládami a česnekovým dipem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit