Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2329 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 283 g
Tuky 88 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Budou chutnat i těm, kdo těstoviny jinak zrovna nemusí. Dík za to patří křupavé a zlaté kůrce ze sýra se strouhankou

Suroviny

těstoviny 400 g
krátké silné, nejlépe penne, vrtulky
cibule 1 ks
nejlépe červená, drobně nasekaná
brokolice 250 g
rozdělené na růžičky, košťálky nakrájené zvlášť
vývar zeleninový 1 kostka
hořčice francouzská 1 ČL
zakysaná smetana 200 ml
sýr 100 g
ementál, čedar, i ve směsi
hrst
lístky petrželky jemně sekané
strouhanka 4 PL
z čerstvého chleba, toustový chléb bez kůrky rozmixujte
tymián 0.5 ČL
sušený, lze nahradit provensálskou směsí
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Ve velkém hrnci uveďte do varu vodu, osolte ji a vsypte těstoviny. Přidejte košťálky brokolice a povařte asi sedm minut; tři minuty před koncem přidejte ještě růžičky brokolice (pokud byste tak učinili dříve, rozvařily by se). Po sedmi minutách by měly těstoviny změknout, a přitom zůstat dostatečně pevné na zapékání. Obsah hrnce sceďte, asi 400 ml vody od vaření nechte stranou.

2. Necelý půllitr vody, který jste si dali stranou, vlijte do hrnce a rozpusťte v něm bujonovou kostku. Ve vodě rozšlehejte hořčici i zakysanou smetanu a podle chuti přidejte sůl a pepř. Pomalu přiveďte k varu a vsypte těstoviny, brokolici a polovinu sýra. Prohřejte, a až se sýr rozpustí, přimíchejte nasekané lístky petrželky.

3. Nechte tři minuty rozehřívat gril. Těstoviny s omáčkou přesuňte do zapékací mísy a posypte cibulkou, směsí strouhanky, zbylého sýra a bylinek. Zapékejte na střední mřížce asi tři minuty. Pokud povrch nezlátne stejnoměrně, nádobu otočte. Vyjměte z trouby a před podáváním nechte ještě pět minut stát.

Další recept na zapečené těstoviny s brokolicí naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Komentáře

Anonym

Můj manžel má nechuť k všemu co se urodilo a neprošlo před nástupem na talíř přes prase,ale tyto těstoviny se staly šlágrem naší jinak převážně masové kuchyně.A hlavně nikdy dlouho nevydrží.Díky!

Anonym

Tak horsie cestoviny som v zivote nejedla a to nebude kucharkou...Varim velmi rada a velmi chutne, ale toto som nedokazala jest bez zaprenia.

Anonym

RE:Tak horsie cestoviny som v zivote nejedla a to nebude kucharkou...Varim velmi rada a velmi chutne, ale toto som nedokazala jest bez zaprenia. Draha Gabika, nevim jak jsi na tom ve skutecnosti s varenim nebo s dodrzovanim pracovniho postupu, protoze ja varim jen prilezitostne a tyhle testoviny vrele doporucuji, byly vyborne i mi znami si je pochvalovali!!

Anonym

Musím tenhle recept moc pochválit. I přes počáteční nedůvěru mě velmi mile překvapil a zařazuji ho mezi oblíbené recepty. Všem doporučuji!!

Ludmila Huškova

Dělám tyto těstoviny často. Přidávám do nich na kousky nakrájené, osolené a opepřené kuřecí maso které opeču na pánvi. Jednou jsem místo kuřecího masa dala šunku a také to bylo velmi jedlé.

Jana Čiháková

Dala bych více, než je uvedené množství, brokolice. Také se mi líbí Michaely nápad s kukuřicí. Strouhanka je výborná.

Obchod Apetit