Znáte polévku z bramborových slupek nebo vývar z jinak nevyužívaných částí zeleniny? Košťál z květáku a brokolice už nevyhazujte, stejně tak slupky z omyté zeleniny. V rámci skromné kuchyně jsme se zaměřili na využití surovin beze zbytků a...
Říjnové číslo Apetitu, které vychází už 14. 9. 2023, zaručí, že si i nadcházející chladnější podzimní dny užijete na maximum. Se spokojeným žaludkem se totiž každá plískanice snáší líp.
...
Ve vysoké gastronomii se pohybuje od patnácti let. Když se před několika lety hlásil na pozici šéfkuchaře do vídeňské restaurace Das Loft, přestože při konkurzu zazářil, Rakušané váhali, zda mají zaměstnat Slováka místo někoho z rakouských...
Stejně jako někteří z nás milují sladkosti, část lidí nedá dopustit na kyselou chuť. Octové zálivky, zakysané mléčné výrobky či kysané zelí jim zkrátka dělají dobře. Kyselost je zároveň sama o sobě důležitou proměnnou, chcete-li aby...
Sladkovodní řasa spirulina patří mezi tzv. superpotraviny. Podívejte se s námi na různé podoby této sinice původem z Asie. Máme i tipy, kam s ním v kuchyni. Všestranné využití a blahodárné účinky jsou skvělým důvodem, proč naložit...
Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Zanzibar. Trochu exotiky můžete díky tradičním pokrmům dostat i do vaší kuchyně. A až...
Dubaj je známá svými luxusními hotely, mrakodrapy a světově proslulými podniky, ale nabízí také řadu restaurací, které překvapí svou chutí a autentičností, aniž by výrazně zatížily vaši peněženku. I s menším rozpočtem si můžete v Dubaji...